Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

баналния проблем със светлините- моля за ел.схема.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

баналния проблем със светлините- моля за ел.схема.

значи сдобих се с редовния проблем на фиатките- "дискотека" . като съм на габарити или светлини, единият ми мигач не свети, а вместо това мигат стопа и габарита неравномерно, но това се случва само при влажно време и само на габарити или светлини.ясно ми е, че окъсява някъде, ама моля ако някой има схема на тоците по задните фарове, т.е. кой кабел в клеймите за какво е, да сподели, ше ме облекчи значително в моето изследване.колата е бравото от подписа митъй като този проблем е често срещан, сигурен съм че предоставената информация би била полезна и за други колеги в беда пс. при дълго валене ми зачезва и задната чистачка, ама след избърсване на четирите контактни клейми на задния капак нещата се оправят, може да е полезно за някой, с подобен проблем
    Bravo SX TD100, 1997

Re: баналния проблем със светлините- моля за ел.схема.

fiat_love написа:
    Погледни куплунга на фара, който ти прави дискотеката. Схема надали ще ти трябва, но в сервизното ръководство на Браво/Брава я има. http://www.fiat-bg.org/Downloads/Books/
    точно така, няма нужда от схема просто зачисти куплунга и пластините, където влиза той във фара.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

оправих го. благодаря, бяхте прави- проблема беше в куплонка или по-точно в пластинките на самия фар, където тази за общата маса беше силно клеясала /за очудване, защото останалите са като нови/ след почистване и изкарване на контактните пластинки от куплунга по-навън, всичко вече е ок.
      Bravo SX TD100, 1997

Коментар

Колега запомни, че винаги когато имаш ефекта "ДИСКОТЕКА" със светлините, проблема е лоша маса. Оправя се с почистване с ситна шкурка и смазване с технически вазелин или най-обикновенна грес на проблемното място.
        TEMPRA 1,9D 1994г. седан - преди
        ТЕMPRA 1,9TDS 1993г. комби - сега
        НЕ КАРАЙ С ПО-ГОЛЯМА СКОРОСТ ОТ ТАЗИ, С КОЯТО МОЖЕ ДА ЛЕТИ ТВОЯ АНГЕЛ-ХРАНИТЕЛ

Коментар

Working...
        X