Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Диагностика на Крома.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Диагностика на Крома.

Здравей .Днес реших да си направя диагностика на колата, отчита ми какъв е двигателя и ск.кутия но когато дам свързване ми излиза надпис „elm 327 connecton out”. Опитах с FTDI , но тогава нито грешките ми чете, нито двигателя и ск.кутия открива, но пак неможе да се свържи тогава изписва проблем с лабела или настройката на ком порта. Моля за съвет как да я подкарам програта защото имам нужда от информацията която дава, живи данни, процент на дпф и т.н

Благоря предварително!

Кабел ELM327.
    Софтуер Multi ECU Scan.
    FTDI Chip за да ти създаде необходимия порт.
    Чете всичко при мен.

Коментар

На ком порта който пише in use ли трябва да го настойвам, направих го на 1ms . Но тогава не ми дава и сканиране на грешките да направя, а като дам тест на порта ми изписва time out. Ето защо ми е чудно , два месеца го имам този елм и немога да го подкарам. Вие коя версия ползвате , аз опитвам с МЕС 2.2 и ФЕС 3.4 но не се свъзва с еку-то.

Коментар

пробвай като вържеш всички кабели виж на кои ком-порт се инсатлира от windows-a и го настрой в програмата на същият ако е in use смени копорта с такъв където не пише in use. Не трябва да пипаш скоростта остави я по подразбиране.

Коментар

Аз опитвам с този елм 327 http://sklad66.com/cms/components/co...t/ELM327-1.jpg но само грешките прочита преди да направя с FTDI настройката, докато е с драйвера който Уиндоус инсталира. Когато направя настройките на FTDI и грешките не ми чете. И в двата случая не мога да се свържа F11. Взех си кабела защото не усещам да прави регенерация ДПФ-а. А и искам да видя какви данни дават другите параметри. Ако можете да ми дадете съвет за програма, версия и как да го подкарам много ще съм благодарен. Колата е Крома 1,9 150 к.с.

Коментар

Изпълних всичко от http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=110730 и резултата е тест на компорта - TIMEOUT

Коментар

Без да правя реклама на обявата - случайно я избрах - първата която излезе - ето ТОВА ти трябва:
              https://www.olx.bg/ad/diagnostika-za...tml#49374112ad

Твоето изглежда много странно, поне за мен.

Коментар

Този кабел мисля че е същият, а и когато съм дал 50 лв. за Елм327 нужно ли е и друг да си вземам. Помоща която търся е как да го настоя за да тръгне.

Коментар

Immortal написа: Преглед на мнението
                  Без да правя реклама на обявата - случайно я избрах - първата която излезе - ето ТОВА ти трябва:
                  https://www.olx.bg/ad/diagnostika-za...tml#49374112ad

Твоето изглежда много странно, поне за мен.
                  Може ли линк с твойта информация по темата че не я открих.

Коментар

Кабелите на Склад66 са добри,купувал съм няколко различни от тях.Обади им се по телефона или им пиши.Ще ти обърнат внимание!
                    OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Когато им се обадих, отговора бе опитайте на друга кола. Но при мен проблема не е с колата а с инсталацията на компютъра. Аз като дам тест и виждам че компорта е timeout.

Коментар

Click image for larger version

Name:	MES.jpg
Views:	1
Size:	195,3 KB
ID:	2093974Аз не мисля, че твоят кабел е същият като моя. Твоето като го гледам, е някаква кутия, в която влизат кабели...
                        Нагледал съм се на кабели, уж ЕЛМ327, а неработещи или не с всички протоколи, или нуждаещи се от запояване на съпротивление или нещо друго.
                        Този който ти препоръчвам работи без никакви настройки и без никакво преправяне, по всички протоколи.
                        На мен ми го препоръча Yavor, и съм доволен.

Относно настройките, пускам ти скрийншот от МЕС.
                        За порт оставяш отметката "Покажи само наличните портове". Като закачиш кабела, във FTDI Chip ще ти създаде порт, и той ще излезе като единствена опция за избор. Избираш него, не пипаш нищо друго и тръгва.
                        Поне при мен е така.
                        Последна редакция от Immortal; 31.10.2016, 23:03.

Коментар

Има и още нещо. Този ELM 327 има стандартно монтиран терминиращ резистор 120 Ома между 6-ти и 14-ти пин. Аз съм го премахнал и съм сложил две последователни RC-та към маса и от двата пина. Резисторите са по 100 Ома, а кондензаторите са керамични по 560 pF. Преди мода беше невъзможно да се вържа с Body модула, а сега изобщо не се налага да го чакам.

Коментар

titolqra написа: Преглед на мнението
                            Аз опитвам с този елм 327 http://sklad66.com/cms/components/co...t/ELM327-1.jpg но само грешките прочита преди да направя с FTDI настройката, докато е с драйвера който Уиндоус инсталира. Когато направя настройките на FTDI и грешките не ми чете. И в двата случая не мога да се свържа F11. Взех си кабела защото не усещам да прави регенерация ДПФ-а. А и искам да видя какви данни дават другите параметри. Ако можете да ми дадете съвет за програма, версия и как да го подкарам много ще съм благодарен. Колата е Крома 1,9 150 к.с.
                            Здравей, относно ЕЛМ от склад 66, сигурно проблема е в него. Купих общо 3 ELM USB от различни места и 2 bluetooth, всичките отказваха връзка със сервизен интервал, табло, и медията, насочиха ме към склад 66 и от там взех, пак същия проблем. Най-лошото е, че там платих на двойна цена и след разговор с тях, най-общо несериозно внимание....., започнах да си мисля, че има проблем с колата, това до днес. Днес получих 7-мия ЕЛМ, всичко от раз, със същия комп и програма, само драйвъри и кабел други. Да няма реклама, няма да пиша от къде е, който има интерес, на лично.
                            Либра 1,9 жтд 2000г. LX
                            Фиат Крома 1,9 2009г.
                            Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.

Коментар

Едната двойка между 4 и 6, а другата между 5 и 14 ли трябва да бъде. Че това мисля да правя но незная между кои крачета трябва да е.y
                              Последна редакция от titolqra; 23.03.2017, 19:09.

Коментар

Working...
                              X