stanleyhacker написа:
Преглед на мнението
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със дългите светлини
Collapse
X
-
BO написа: Преглед на мнениетоНикой не е объркал човека. Просто си е мислил, че като включи дългите, то трябва да светят и двата рефлектора така, както като дръпне лоста за "светкавица".
Коментар
-
Безсмислено е.
Но все пак от изхода за габарита взимаш сигнал за активиране на реле, което реле да захрани късите светлини.
Най-много да стопиш фаровете във времето.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Здравейте, колеги!
Ще пиша, за да не отварям нова тема, а и проблема който имам се отнася за дългите светлини. Та:
Не е голям проблема но е дразнещ и ако бъде отстранен ще бъде по-добре.
Проблема е следния: дългите светлини мисля че са ксенон )не разбирам много), светят насочено по-нагоре от колкото трябва. Тоест когато съм на дълги точката в която фаровете са насочени да светят не е върху пътя а напред - над пътя.
Нивото им не може да се регулира както късите светлини. Получава се така че например ако пред мен на 100 метра има дървета, фаровете няма да светят на пътя до тях и в тяхното стъбло, а в короната им. По този начин пътя остава по-неосветен от колкото може да бъде осветен. Когато карам нощно време на дълги и мина покрай табели разположени на 2 метра от земята светлината виждам как светлината е насочена на тяхното ниво, а не леко надолу кум пътното платно, и направо ме заслепява отражението на светлината в пътните табели.
По този начин светлината просто не отива където трябва върху пътя а, право напред.
Още един пример: Ако пред мен има камион светлината от дългите не е насочена към пътя а върху камиона. Предполагам доста гадно заслепяват.
Качвам нещо като образна картинка:
С жълто е правилното насочване на светлината - върху пътното платно.
С оранжево е как е в момента - направо, над пътното платно.
https://www.dropbox.com/s/3hs3kigjb9...ights.png?dl=0
Дано съм обяснил разбираемо.
Колата в Grande Punto 2008
Коментар
-
[QUOTE=flowin;...
Дано съм обяснил разбираемо.
Колата в Grande Punto 2008[/QUOTE]
Да, правилно си обяснил. Провери, дали крушките лягат правилно в гнездата. Или защо не отидеш просто да ти регулират фаровете?Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар