Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със дългите светлини

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със дългите светлини

ДОбър ден, колеги. Пиша ви във връзка с един не толкова дребен проблем. Колата е ФИАТ ПУНТО, 1996 г., 1.7ТД, мисля че се води 176.
    Проблемът ми е следния, когато са пуснати късите светлни и когато се опитам да натисна светкавица на дългите, светят и дългите и вътре на таблото, свети и съответната синя лампа за дълги светлини. Лошото идва когато с ръчката сменя постоянно на дълги тогава и късите спират да светят. Не е от крушката защото със светкавица има и къси и дълги и на двата фара.
    Искам да попитам знаете дали тези светлини са вързани със реле или директно от ръчката светят и някаква подробна информация за бушоните?
    И възможно ли да е проблема от самата ръчка?
    Изключителни благодарности на помогналите

Колега, при мен на МК2 пунтото, късите гласнат само ако са включени и халогените за мъгла. Демек ако съм на къси и мъгла като пусна дългите и късите гаснат. Може и така да си е колата....

Коментар

Искаш да кажеш, да вида за мъглата да не са пуснати но мисля, че са спрени. А все пак за релетата по светлините може ли някакъв съвет и имаш ли си на идея дали има наистина реле за фаровете от ръчката.

Коментар

А МК1 пунтото не е ли с една крушка къси+дълги в едно?! НАпример H4? Ако е така, значи всичко работи по план.
        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
        FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
        FIAT UNO 1.5

Коментар

Мисля, че е не една крушка, но мисля, че не е нормално да не ти светят дългите или при натискане да ти гасят. Всичко е изключено за мъглата. Може ли малко информация, къде се намира релето за дългите светлини ??

Коментар

Направи това,което съм ти написал в другата тема.
            Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
            ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Дълги имам на светкавица, значи бушоните и релето не са. Днес проверих бушоните наред са и щом свети нямам как да са те. Реле нз дали има на дългите фарове, лично за мен остава само ръчката да е проблема? Вие какво мислите?

Коментар

Направи това,което съм ти написал в другата тема.
                Направих това, което ми каза, колега, но отново дългите ги няма. Според мен остава само ключа за дългите да е проблема? Ти как мислиш. други варианти???

Коментар

Направи следното:извади предпазителите на дългите,закачи мултицет към гнездото което идва от ключа и маса,включи дългите и виж имали напрежение.Ако има проблема е след бушониерата или вътре в нея,ако няма-проблема е в ключа.
                  Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
                  ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Всичко е наред. Не търси проблем.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Всичко е наред. Не търси проблем.
                      Така си е нормално да разбирам значи, да няма дълги само светкавица да има?

Коментар

Да, така е.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Да, така е.
                          И все пак ако ми отговориш защо е така, големи благодарности.

Коментар

Така е изпълнена схемата. Няма релета, а всичко минава през ръчката. И ще е доста трудно да носи целия товар като за две крушки на фар. За това има изпълнения с Н4 крушки и един рефлектор.
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

ssttuunnii написа: Преглед на мнението
                              Проблемът ми е следния, когато са пуснати късите светлни и когато се опитам да натисна светкавица на дългите, светят и дългите и вътре на таблото, свети и съответната синя лампа за дълги светлини. Лошото идва когато с ръчката сменя постоянно на дълги тогава и късите спират да светят.
                              Колега, объркал си ни тука всички.
                              Искал си да кажеш, че дългите не светят?!
                              FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                              FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                              FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                              FIAT UNO 1.5

Коментар

Working...
                              X