Здравейте колеги. Моля за малко помощ. Имам едно пунто бензин 95г. Не иска да запали. Както си вървеше така и угасна и досега няма палене. Има едно реле в двигателното купе в средата и не сработва. Пробвах принудително да го затворя но пак не иска за запали. Пробвахме с друг компютър но уви отново не иска. Нямам си вече представа от какво може да е и как да го открия. Пробвах и с бутона до седалката не е от него. Съмнявам се данеби контактния ключ да ми прави мизерии. Имали някакъв начин за проверка на компютъра дали е изправен. Ще съм благодарен на всеки отзовал се с подобен проблем!!! Предварително благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто бензин 1,1 95г не сработва главното реле.
Collapse
X
-
Няма да е лошо да знаем къде е това Пунто и тогава някой колега може да го погледне и евентуално да го качи на диагностика. А иначе възможности доста: компа си го сменял, бобина, датчик на запалването, бензинова помпа и т.н. Не пишеш дали ходи бензин към двигателя и има ли иски на свещите, по принцип като дадеш на контакт трябва да итиде + на бобината и след няколко секунди да изчезне, ако не завъртиш да палиш.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
-
Ако не се чува помпата като дадеш на контакт . Проверете бушона жълтия под черната шапка до спирачната помпа при мотора. Ако бушона е здрав. Свалете бялото реле до този бушон хванатото е с гайка 10. На въпросното реле на краче 7 проследете кабела и примостете един кабел за него и го вържете към маса някъде дайте на контакт и слушай помпата ще тръгне ли. Ако тръгне пали Често се скапват комповете и губят управляваща маса или сигнала за обороти от пин 23 дето ходи на краче 7 на бялото реле което пък управлява помпта и подването на искра ... А ключ и надпис CODE да свеети по таблото ?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Извинявам се за неизчерепателния въпрос. Правил съм следното по откриване на проблема: Проверка на всички бушони -здрави. Когато се завърти контактния ключ бялото реле НЕ сработва. Принудително подадох + на релето да за сработи. Бензиновата помпа работи. След като подадох + на релето и сработи помпата нагнетява но няма искра на свещите. Датчика на коляновия вал е изправен. Странното е защо не сработва бялото реле. Съмнявам се данеби клемореда да се е прецакал и да не подава сигнал към ЕКУ -то и оттам и към релето (незнам кое го управлява-релето). Иначе на стартера си върти. Когато сработих принудително релето си ходи 12волта към бобината. Имали вариант за лесна проверка на ЕКУ-то с мултицет?. Пробвахме с друго еку(2-ра употреба) но пак същото положение. Колата не е закачана на диагностика(доста далеч е от най близкия сервиз т.е.няма как да я закарам). Предварително благодарности на отзовалите се!!!
Коментар
-
А защо не направи това което ти написах ? подай маса на кабела дето ходи на краче 7 на бялото реле ! Карам го 7-8 години така иначе няма никой в къщи Заголи кабела и вържи за него кабел с маса ! Пин 23 на компа ти не функционира ...(сигнала за обороти към оборотомера имаш нямаш ходи и на краче 7 на бялото реле) не подава управляваща маса ... Затова се подава маса на краче 7 на релето и стартира и искрата и бензпомпата ... Пъ ко си надъхан и не ме слушаш намери си комп разкодиран и си тиПоследна редакция от Fiat_Punto11; 17.09.2016, 22:44.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
При изправен комп и тн при даване на контакт помпата тръгва за 5 секунди и спира. Светва чека (дюзата ) и гасне след минаване на проверката . При мен се скапа и при даване на контакт помпата не тръгваше и въртиш не пали. Ни на газ , ни на бенз . Подаваш маса на кабела които отива на краче 7 на бялото реле и всичко оживява. Недостатък е чека свети при запален мотор , но голям праз и другия ,че като дадеш на контакт помпата не спира след 5 секунди ако не запалиш ...Но на кой му пука когато колата пали ?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа: Преглед на мнениетоПри изправен комп и тн при даване на контакт помпата тръгва за 5 секунди и спира. Светва чека (дюзата ) и гасне след минаване на проверката . При мен се скапа и при даване на контакт помпата не тръгваше и въртиш не пали. Ни на газ , ни на бенз . Подаваш маса на кабела които отива на краче 7 на бялото реле и всичко оживява. Недостатък е чека свети при запален мотор , но голям праз и другия ,че като дадеш на контакт помпата не спира след 5 секунди ако не запалиш ...Но на кой му пука когато колата пали ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар