Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плафони в багажник Крома

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Плафони в багажник Крома

Днес забелязах че при отваряне на багажника плафоните не светват. При оглед в тъмното не виждам външни ключета , та предполагам взима сигнал от бравата на багажника чрез микроключета. Друг да е имал подобен проблем ,или да е разглобявал бравата на багажника на Крома?
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Проблема е решен,след третиране на бравата със спрей тип ВД40 светнаха лампичките. Самата брава е капселована и надали може да се отваря, иначе микроключетата в нея са две, едното е за статус "отворена/затворена" врата багажник, второто е за осветлението.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Къде и какво пръска колега. Този проблем ме тормози от доста време... Пръсках обилно ключалката с контактен спрей без особен ефект. Видях плафоните да светят след процедурата само 2-3 пъти. Едното ключе почти се вижда и го промивам обилно със спрея, като го натисна цъка, но другото е някъде вътре в бравата и нямам достъп. Като дам маса на плафоните светват, но на таблото се появява индикация отворена пета врата. Мина доста време, от както на тъмно си светая с телефона в багажника...
      Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

Пръсках самата брава /ключалка/при отворен капак откъдето мога и след това не са прекъсвали плафоните. При тотално прецакано ключе само смяна на бравата решава проблема.
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

На мен постоянно ми свети на таблото червената врата, и май иска да ми каже , че 5-тата врата е отворена. Тя е затворена, но какво да направя да поправя тази грешка?
          Fiat Croma 1.9 16V Multijet (150 Hp) 2007 Automat

Коментар

iliqnstoyanov написа: Преглед на мнението
            На мен постоянно ми свети на таблото червената врата, и май иска да ми каже , че 5-тата врата е отворена. Тя е затворена, но какво да направя да поправя тази грешка?
            Май, или наистина е отворена?
            Въпросната лампичка угасвала ли е някога?
            Ако отвориш друга врата, изписва ли ти коя е отворената?
            Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Въпросната лампа НЕ угасва. Докато карам, не ми изписва нищо, че някоя врата е отворена . Когато отворя задна или предна врата - изписва на таблото. Следователно багажника си е затворен, просто според мен някой датчик не отчита това, че багажника е затворен, и го отчита като отворен. Но незная как да го оправя и къде евентуално е този датчкик, ако логиката ми е вярна.

Коментар

Както каза колегата, в бравата са две ключета-1 за отворено/затворено и 2 за осветлението. Двете ключета са с общ край и спокойно можете да вържете всичко през едно от тях, като шунтирате разваленото и проблема отпада.
                207 тиква автомат
                новокромаджия 2.4 печка

Коментар

pi4_s_bravo написа: Преглед на мнението
                  Самата брава е капселована и надали може да се отваря, иначе микроключетата в нея са две, едното е за статус "отворена/затворена" врата багажник, второто е за осветлението.
                  Не е точно така.
                  Бравата не е капсулована, до ключетата се стига сравнително лесно.
                  Ключетата наистина са две, но не знам кое за какво е.
                  Ползвайте търсачката в стария форум и вижте - там съм описал по-подробно.
                  Казвам само, че и аз имах проблем с неизгасване на лампите в багажника и показания, че е постоянно отворен.
                  Отрязах кабелите на едното ключе, и проблемът се реши. Сега на практика имам само 1 ключе, и абсолютно всичко работи нормално.
                  Отварям - светва, затварям - гасне. Компа си показва правилно всичко...

Коментар

При мен тотално спря да се отваря петата врата от самия бутон върху нея, само с дистанционното я отварям. Забелязах, че при дъждовно време или след автомивка се събира малко вода при самата панта, ето тук Click image for larger version

Name:	IMG_20160909_013154.jpg
Views:	1
Size:	90,0 KB
ID:	2093756 (снимката е от нета за илюстрация), и явно се стича някъде вътре покрай ключалката. Може би влиза вода покрай уплътнението около задната чистачка, но може и от друго място да е. Вероятно с времето водата е прецакала нещо и затова се е появил проблема с отварянето или пък проблема е някъде в снопа кабели между купето и петата врата. Ще трябва да се провери, но ми е интересно друг имал ли е този проблем с влизане на вода на посоченото място?
                    Fiat Croma 1.9 16V MJet

Коментар

Колега Valter, и моята пета врата не се отваря от бутона върху нея, но мислех , че така е фабрично, а то явно е развалено...

Коментар

valtera_ написа: Преглед на мнението
                        При мен тотално спря да се отваря петата врата от самия бутон върху нея, само с дистанционното я отварям. Забелязах, че при дъждовно време или след автомивка се събира малко вода при самата панта, ето тук [ATTACH=CONFIG]100894[/ATTACH] (снимката е от нета за илюстрация), и явно се стича някъде вътре покрай ключалката. Може би влиза вода покрай уплътнението около задната чистачка, но може и от друго място да е. Вероятно с времето водата е прецакала нещо и затова се е появил проблема с отварянето или пък проблема е някъде в снопа кабели между купето и петата врата. Ще трябва да се провери, но ми е интересно друг имал ли е този проблем с влизане на вода на посоченото място?
                        Това дето си го маркирал... там няма нищо. Само желязо. Бравата с цялата електроника е горе във вратата.

Бутонът има много крехки кабелчета. При мен се беше скъсало едното непосредствено до клемата. В момента е с една набита в клемата клечка и няма проблеми

Коментар

Immortal написа: Преглед на мнението
                          Това дето си го маркирал... там няма нищо. Само желязо. Бравата с цялата електроника е горе във вратата.

Бутонът има много крехки кабелчета. При мен се беше скъсало едното непосредствено до клемата. В момента е с една набита в клемата клечка и няма проблеми
                          Това дето съм го маркирал (написал съм панта, или желязо както казваш) съм обяснил, че там се събира водата, която влиза отнякъде във вратата и се стича през кората покрай ключалката/бравата с електрониката в самата пета врата.
                          А може ли малко по-подробно да обясниш как да ги проверя тези кабелчета на бутона, да видя да не би и при мен да се е скъсал някой, ако трябва и аз да набия една клечка
                          Fiat Croma 1.9 16V MJet

Коментар

Working...
                          X