Здравейте,Понеже докато съм на работа колата (Fiat Stilo) е по цял ден на слънце и като си тръгвам е толкова горещо, че буквално не може да се пипне.В тази връзка ми е дошла идея да мога да си включвам духалката да вкарва пресен въздух. Няколко часа преди края на работния ден. Въпроса ми е колко ток харчи вентилатора на минимална степен и дали и било проблем за акумулатора ако работи 2 - 3 часа?Ако е възможно дали мога да взема ток от касетофона, т.к само за него ми дойде наум като работещо устройство когато колата е изключена.Също така за да е ефективно дали трябва да отворя леко някой прозорец, че да се компенсира вкарания въздух?Приемам предложения.Поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Включване на вентилатора на купето при спрян автомобил
Collapse
X
-
-
vnukata написа:...Fiat Brava 1,2 16V SX и колело
Коментар
-
Всъщност ползвам сенници и то няколко и прозорците съм отварял леко. Абе жега си е - да яхна колата в 16.30, която до тогава не е видяла и минута сянка си е голям кеф. Идеята ми дойде от едни печки на Вебасто, които имат и лятна опция за вкарване на пресен въздух при паркирана кола. Та все пак - някой знае ли колко консумира вентилаторчето на духалката?Fiat Stilo 1,9 JTD
Коментар
-
Щом ползваш и сенници, поне волана няма да пари. За охлаждане - отваряш стъклото на вратата от едната страна, а от другата страна отваряш и затваряш вратата широко 5-6 пъти. Това е китайско изобретение, ама поне е безплатно.Ако искаш българско - отваряш широко всички врати, чакаш десетина секунди и... готово. Братовчед ми така прави, а колата му е черна, но има ефект.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
Добре де, нали и нашите коли седят на слънце?
Ти да не си в Египет или Кипър?
ПАри, пАри, колко да пАри...
Като седна в колата, свалям всички стъкла, пускам климатика на макс, и след 3 минути вдигам стъклата и се живее.
Между другото - много мои колеги около 10 мин преди края на работния ден отиват до колата, палят я, пускат климатика и оставят така. След 10 минути като тръгват, вече е хладно вътре. Аз не го правя, най-вече щото ме мързи да се разхождам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар