Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Често спадане на АБ-Стило

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Често спадане на АБ-Стило

Здравейте колеги.Проблемът е следният:от няколко месеца ми спада АБ.Сравнително нов е- на година и половина.Зареждам го на 10-15 дни и карам предимно извънградско,алтернаторът зарежда 14v,оттечка дава един път0,03А,а друг път 0,07-8А.Когато я заключа/със собствената аларма/всички лампи угасват,радиото не дава оттечка при спряло пол.-проверил съм го.Трябва ли да се връщам в 20 век и да слагам ключ маса?Каква трябва да е нормалната консумация на Стило при заключено състояние?Благодаря!Грешен раздел -> Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org
    STILO-2003-115 HP-JTD Power
    Преди ФИАТ БРАВА TD 75-98г.

Я преведи какво е АБ. Да речем че е акумулаторна батерия. Консумацията мисля че не трябва след минута на заключено да е повече от 0.05 но не съм сигурен. Щом си го замервал и няма утечка то сменяй батерията
    Powered by Emzo

Коментар

На един съвременен автомобил в sleep mode утечката е под 20 мА, та ако имаш 80 мА утечка си е сериозна. Но ако го караш всеки ден, не би трябвало 80 мА утечка да те бутнат, при тая консумация губиш около 1 Аh за 12 часа. Най-добре тествай АБ-то
      FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

Понякога не карам колата по 10 дни и тогава е проблема най-вече.Вчера оставих АБ на заряд в сервиза откъдето купих акумулатора,да го зареди той и да го замери.Може моето зарядно да не става-така предположи и той.Днес ще взема акум.,но си мисля,че няма да има кой знае какъв резултат.Според него оттечката е виновна,а не акум. и това е.С предният акум. имаше същият проблем,но успях да го върна STORMBAT беше,а сега е ИСКРА.Преди бях на Бравата с Искра и нямаше проблем.Някой да знае на Стило къде евентуално може да се получава оттечка.Разбрах още,че алармата е с независима батерийка,да не би с годините тя да прави бели и къде се намира да я сменя.

Коментар

Какъв ти е акумулатора? По каталога на Бош за Стило 1.9 jtd 115 излиза 0 092 S50 080, който е 77 Ah и стартов 780 A
          The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
          Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
          Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Искра-77ah,730стартов ток.Днес в сервиза тестваха акум.-759 стартов ток.Състоянието му е много добро,сега ще карам така.Когато ми се наложи да не го карам няколко дена ще изключа минусовата клема и ще видя как е.За батерията на алармата някой сеща ли се нещо?

Коментар

Чисто нов искра умря при мен точно след година и половина нормално ползване.