Здравейте,имам следния проблем: започна да ми дава грешка в алтернатора, след това постепенно ми изключваше сервото, реших да я занеса на диагностика за да видят алтернатора.От три места ми казаха,че самият алтернатор е наред, закачи ли се обаче на колата, постоянно вади грешка със звуков сигнал(независимо дали е на място или в джижение).Занесох я в сервиз, където се занимават предимно със стартери, алтернатори и друга електроника за да видим дали проблемът наистина е друг или в алтернатора.След няколко дена престой се оказа,че проблема е в body control module, под таблото в купето.Оказа се,че един от процесорите дава на късо и вади тази грешка.Някой сблъсквал ли се е с този проблем и има ли той решение ? Предложиха ми да ми сменят въпросния процесор с такъв от друг компютър или да търся целия кит ( двата компютъра, табло, имобилайзер и ключ) >>Честно казано, не ми се хвърлят пари на вятъра, тъй като ако взема употребяван не се знае и той кога може да дефектира ?Има ли някакво решение, ако някой е имал същия проблем > Обмислям да продавам колата на части в противен случай..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Stilo 1.6 Проблем с body computer
Collapse
X
-
А може ли да се замени проблемния (чип) процесор от друг BSI ? Виждам.че темата се наблюдава, но никой не пише - само ще кажа, че аз имах абсолютно всички симптоми и всевъзможни съобщения , които се свързват с компютъра на двигателя..и затова го изместих, но се оказва,че май не в него е проблема.Да не се окаже,че не той е проблема при тези коли а точно BSI,през който минава цялата електроника..
Коментар
-
На финала не разбрах, какво точно е направено-не ми казаха.Дали е било нещо много елементарно и понеже колата стоя близо 3 седмици при тях, затова не казаха..Или са направили това, което говорихме - смяна на главния чип на бодито и препрограмиране или наливане на моите данни.Бях помолил един приятел в Италия да ми търси целия комплект, че тук тарикатите искат 500лв , а не се знае състоянието му.Но не се наложи.При мен всички, грешки които съм имал до момента като : engine failure, abs/asr failure, алтернатор failure, fuel level failure,battery failure, колата влизаше в авариент режим с катинарчето и после не можеше да запали и т.н. все грешки които като съм чел по форуми пише че било заради компютъра при двигателя - еми явно не е там проблема, щото моят е изместен отдавна и пак ги имах или пък слаб акумулатор, или д4 конектор(който съм почиствал) ....Щото аз отидох за проблем уж с алтернатора(за който ме караха да сменям с рециклиран - и добре че не се навих) а кво излезе на финала!!!
Коментар
-
victor4o написа:На финала не разбрах, какво точно е направено-не ми казаха.Дали е било нещо много елементарно и понеже колата стоя близо 3 седмици при тях, затова не казаха..Или са направили това, което говорихме - смяна на главния чип на бодито и препрограмиране или наливане на моите данни.Бях помолил един приятел в Италия да ми търси целия комплект, че тук тарикатите искат 500лв , а не се знае състоянието му.Но не се наложи.При мен всички, грешки които съм имал до момента като : engine failure, abs/asr failure, алтернатор failure, fuel level failure,battery failure, колата влизаше в авариент режим с катинарчето и после не можеше да запали и т.н. все грешки които като съм чел по форуми пише че било заради компютъра при двигателя - еми явно не е там проблема, щото моят е изместен отдавна и пак ги имах или пък слаб акумулатор, или д4 конектор(който съм почиствал) ....Щото аз отидох за проблем уж с алтернатора(за който ме караха да сменям с рециклиран - и добре че не се навих) а кво излезе на финала!!!Fiat Stilo 1.6 16v
Коментар
-
Намират се в Русе, взеха ми 210 лв - като в това число влиза и ремонта на алтернатора(лагер+втулка). Знам,че и в София го решават този проблем, просто трябва някой колега, който е имал подобен случай да се включи за да каже къде. Поразрови се из темите виждал съм контакт на човек, който ги оправя в София. Щото при теб не е решение да го донесеш тук
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар