Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с левия фар на брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с левия фар на брава

Здравейте на всички.Нов съм във форума така че простете ако не правя нещо като хората.Та сега за моя проблем.Имам брава 1,2 16в 82 коня 2000година прозиводство.Предишният собственик е слагал ксенони(с баласт а не просто сини крушки), което ми допада обаче преди 1 седмица левият фар спря да свети.Тоет свети но едвам едвам просто на тъмно се вижда че излъчва слаба светлина иначе през деня не се забелязва(толкова слабо свети).Докато десния фар си работи идеално.тава вапрос за късите ветлини.Пробвах да сменя баластите , но няамаше никакъв ефект - пак левич не свети а десния си свети - тоест не е в баласта причината.Смених крушката да не би пък да е изгоряла , но уви и това не е.Забелязъл съм че когато пусна фаровете от лавата страна близо до фара които не работи се чува едно цъкане за около 3-4 секунди, все едно нещо се опитва да се включи.Моля дайте идеи какво може да е .Предварително ви благодаря и се извинчвам ако сан нарушил някое правило без да искам.
    Брава 1.2 16v 82hp 2000г.

Пробвай дали е слаб и с обикновена крушка.
    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Как си пробвал с друга лампа?Смени баластите (че е по-лесно) и ще разбереш дали е лампата или захранването.
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
        Как си пробвал с друга лампа?Смени баластите (че е по-лесно) и ще разбереш дали е лампата или захранването.
        Пробвах да сменя баластите ,но промяна нямаше.тоест левия пак свети слабо а десния пак свети силно при сменени баласти.И затова си купих нова крушка но пак същия ефект.Утре ще взема една обикновена крушка и ще пробвам с нея как ще е.Ще пиша.
        Брава 1.2 16v 82hp 2000г.

Коментар

Пред акумулатора трябва да имаш една метална кутия с 2-3 релета вътре. Капакът се държи с един болт. Виж дали цъкането не е оттам.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Те така правят ксеноновите крушки като им свърши живота. Пускаш фаровете и светват нормално, после след няколко секунди светлината им намалява и пожълтява и след минута на практика през деня не се виждат. При теб щом си ги разменял и няма промяна може да е проблема в кабелите. По подобни причини съм им пуснал и на двата фара допълнителна маса и захранващ кабел от бушона.
            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Working...
            X