Здравейте на всички.Нов съм във форума така че простете ако не правя нещо като хората.Та сега за моя проблем.Имам брава 1,2 16в 82 коня 2000година прозиводство.Предишният собственик е слагал ксенони(с баласт а не просто сини крушки), което ми допада обаче преди 1 седмица левият фар спря да свети.Тоет свети но едвам едвам просто на тъмно се вижда че излъчва слаба светлина иначе през деня не се забелязва(толкова слабо свети).Докато десния фар си работи идеално.тава вапрос за късите ветлини.Пробвах да сменя баластите , но няамаше никакъв ефект - пак левич не свети а десния си свети - тоест не е в баласта причината.Смених крушката да не би пък да е изгоряла , но уви и това не е.Забелязъл съм че когато пусна фаровете от лавата страна близо до фара които не работи се чува едно цъкане за около 3-4 секунди, все едно нещо се опитва да се включи.Моля дайте идеи какво може да е .Предварително ви благодаря и се извинчвам ако сан нарушил някое правило без да искам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с левия фар на брава
Collapse
X
-
gamma написа:Как си пробвал с друга лампа?Смени баластите (че е по-лесно) и ще разбереш дали е лампата или захранването.Брава 1.2 16v 82hp 2000г.
Коментар
-
Те така правят ксеноновите крушки като им свърши живота. Пускаш фаровете и светват нормално, после след няколко секунди светлината им намалява и пожълтява и след минута на практика през деня не се виждат. При теб щом си ги разменял и няма промяна може да е проблема в кабелите. По подобни причини съм им пуснал и на двата фара допълнителна маса и захранващ кабел от бушона.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар