Здравейте ,интересува ме дали има разлика в говорителите вградени фабрично в Крома със радио/сд Blaupunkt и Крома със фабричната навигация Magneti Mareli ? Проблема е там ,че смених сд-то с навигация и сега качеството на звука няма нищо общо с преди ,почти съм сигурен,че говорителите са здрави,освен ,ако навигацията не ги е избушила.Спрях да си правя мп3-ки понеже става мазало,не звучат на избито,а просто развалят звука като увеличиш малко повече.Не разбирам особено от музика,просто искам да свири прилично,затова приемам всякакви съвети.Мерси!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разлика в говорителите на Крома със сд и Крома с навигация ?
Collapse
X
-
Сега пак се поразрових в google и намерих тема в която се казва ,че качеството е лошо от версията на софта на навито.Вие с коя версията сте ,аз утре ще проверя моята.Аз сам я флашвах и беше доста трудно ,тъй като ми искаше някъв мастер код ,та включва-изключвах ,че чак аз не разбрах как я флашнах и как спря да иска кода.След флашването вече моето оригинално цд искаше код ,а навито не .
Коментар
-
12.2.Това е единствената версия, която чете новите карти.Спомням си, че ти беше сложил някаква стара, за да излъжеш кода, ама след като вече ти разпознава машината, сложи 12.2. Така ще имаш и истинска навигация.Макар че аз лично се съмнявам промяната в качеството да е от софтуера.Аз на моята съм слагал няколко съвсем различни радиа - оригиналната навигация със стария софруер (11.нещо си), същата с новия софтуер, мултимедия Blaupunkt и едно 1-din радио Blaupunkt - при всички качеството беше еднакво добро.Мисля си, ако оригинално колата ти е с HI-FI пакет (т.е. с бас-каса в багажника), би трябвало да има и усилвател някъде покрай нея. Като си сложил навигацията, тя може и да не захранва усилвателя на баскасата и затова да усещаш разлика... Но в това не съм сигурен.
Коментар
-
Мисля,че нямам Hi-FI пакет,предполагам въпросния бас би трябвало да се намира в багажника в дясно.Иначе е така,навигацията е захранена по съвсем различен начин,управлява се с 2 плюса и иска доста преправяне за да тръгне,днес ще проверя с коя версия на софта съм,но не е първия ,понеже го ъпдейтвах веднъж.Каква е мощността на навито ,4х50 ?
Коментар
-
Мога да ти кажа че имаш проблем по свързването на говорителите трябва майстор да замери и да ти върже бъксите наново възмижное просто някаква малка грешка да има в навигацията и за това да ти прави тези врътки.При мен беше така след като направих същото упражнение и когато усилех почваха да пращат нямаше никакъв бас. Т а в крайна сметка след намесата на лицензиран и КАДЪРЕН майстор всичко се оправи.
Коментар
-
Здрасти искам да попитам как я флашна тая навигация понеже и аз си смених СД с такава на магнет Маркели и сега иска Мастер код и закрива целия дисплеи и ме дразни Най странното е че като я взех я закачих на едно Волво просто да видя дали работи и там не искаше никви такива кодове и си насроивх и радиото и навито а тука сложиха и изписа това за Мастер кодаBRAVO-HGT PUNTO-1.2 16V SPORTING
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар