Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нулиране на сервизен интервал на Стило 1,6 2004 г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нулиране на сервизен интервал на Стило 1,6 2004 г.

Имам кабел ELM-327 И ФЕС-регестрирана версия, но не мога да изчистя сервизния режим.На кабела са свързани пин.1-7-9 и 3 -отделен, имам драйвери но не става,моля кажете как става.Колата е Стило 1,6-2004г.
    Стило 1.6

Не каза дали ссе свързваш изобщо или само не можеш да изчистиш интервала?
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

Коментар

Всичко друго работи без проблем.Всичко съм проверил,но не става .явно още някой пин на кабела трябва да се върже.
      Стило 1.6

Коментар

Ако някой знае, моля да даде насоки . И днес пробвах но не става,изписва грешка в кабела.Китайчетата са пропуснали нещо явно и трябва да се доработи за да е напълно функционален кабела.
        Стило 1.6

Коментар

Аз пак да питам. 1 .Връзваш се към боди компютъра и можеш да правиш всичко останало в него, но не и да ресетнеш интервала?ИЛИ2. Връзваш се към ЕКУ, АБС и останлите джунджурии, но не се връзваш към боди компютъра?АКо е 1. ,то не виждам защо ще е виновен от кабелаАко е 2. ,може да е от кабела. Провери на сайта на МЕС за различните приставки които са нужни за твоята кола. Имай предвид че не са виновни китайчетата, просто различните производители използват различни пинове за интерфейсите, коитo не са CAN.
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
          FIAT UNO 1.5

Коментар

Към боди комп. не съм се връзвал и не знам как става.Имам ФЕС2.2 регистрирана,от падащото меню си избирам ресет сервизен интервал и ми изписва като грешка в кабела.При проверка за връзка ми дава само двигател,електро усилвател,АБС .А с трети пин и връзка към аербег.Това е , какво да свържа още това не знам, кои пинове трябва да са активни още .
            Стило 1.6

Коментар

Най-после се получи с кабел ELM-327 с превключване на пин 12-7-и имам напълно функционален кабел без преходници и без преработки на съпротивления и кондензатори като допълнение
              Стило 1.6

Коментар

До уточнявам , че пиновете на ELM-327 v.1.4 -1-7-9-12 се свързват заедно а -3-7 отделно с ключе за избягване на авария с еърбеците.Успех на всички заинтересовани и е препоръчително с регистрирана версия на софтуера да се работи за реални данни без грешки.Най-лесно става с двупозиционен плъзгащ се ключ 1-9-12към7 пин и -3към7 пин отделен. :D
                Прикачени файлове
                Стило 1.6

Коментар

И аз имам елм327 кабел с него влизам в боди компа но не мога да правя промени в сервизната тоест немога да му задам да ми показава кога да наближава смяна на масла и др.Можеш ли щтракна няко снимка от програмата и сервизната.
                  Обичам си работата.

Коментар

Няма начин, не става да се смени сервизният интервал дори с професионална програма на сервиз. Приема данните които се вкарват , но дните и километрите си остават същите-0 дни и 13000 км. и не ще да се промени не знам защо. Ако някой знае как моля да сподели .Иначе изписва сервиз дуе -ОК и се скрива .
                    Стило 1.6

Коментар

Няма начин, не става да се смени сервизният интервал дори с професионална програма на сервиз. Приема данните които се вкарват , но дните и километрите си остават същите-0 дни и 13000 км. и не ще да се промени не знам защо. Ако някой знае как моля да сподели .Иначе изписва сервиз дуе -ОК и се скрива .
                      Никой ли не може да се оправи със сервизният интервал .Ако някой може да пише как става .
                      Стило 1.6

Коментар

става с мultiecuscan multiplexet .ако желаеш може да го нулирам.

Коментар

Аз ги нулирам с AutoCOM. Има няколко сервизни съобщения с различни интервали, като всяко от тях се нулира по отделно. И не са в едно ЕКУ. Има в таблото за смяна на масло и в ЕКУ на инжекциона за други обслужвания.
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Дай си телефона да се чуем и разберем ако можеш .
                            Стило 1.6

Коментар

Дай си телефона да се чуем и разберем ако можеш .
                              0895 339 003
                              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                              X