Имам кабел ELM-327 И ФЕС-регестрирана версия, но не мога да изчистя сервизния режим.На кабела са свързани пин.1-7-9 и 3 -отделен, имам драйвери но не става,моля кажете как става.Колата е Стило 1,6-2004г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нулиране на сервизен интервал на Стило 1,6 2004 г.
Collapse
X
-
Аз пак да питам. 1 .Връзваш се към боди компютъра и можеш да правиш всичко останало в него, но не и да ресетнеш интервала?ИЛИ2. Връзваш се към ЕКУ, АБС и останлите джунджурии, но не се връзваш към боди компютъра?АКо е 1. ,то не виждам защо ще е виновен от кабелаАко е 2. ,може да е от кабела. Провери на сайта на МЕС за различните приставки които са нужни за твоята кола. Имай предвид че не са виновни китайчетата, просто различните производители използват различни пинове за интерфейсите, коитo не са CAN.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
Коментар
-
Към боди комп. не съм се връзвал и не знам как става.Имам ФЕС2.2 регистрирана,от падащото меню си избирам ресет сервизен интервал и ми изписва като грешка в кабела.При проверка за връзка ми дава само двигател,електро усилвател,АБС .А с трети пин и връзка към аербег.Това е , какво да свържа още това не знам, кои пинове трябва да са активни още .Стило 1.6
Коментар
-
До уточнявам , че пиновете на ELM-327 v.1.4 -1-7-9-12 се свързват заедно а -3-7 отделно с ключе за избягване на авария с еърбеците.Успех на всички заинтересовани и е препоръчително с регистрирана версия на софтуера да се работи за реални данни без грешки.Най-лесно става с двупозиционен плъзгащ се ключ 1-9-12към7 пин и -3към7 пин отделен. :DСтило 1.6
Коментар
-
Няма начин, не става да се смени сервизният интервал дори с професионална програма на сервиз. Приема данните които се вкарват , но дните и километрите си остават същите-0 дни и 13000 км. и не ще да се промени не знам защо. Ако някой знае как моля да сподели .Иначе изписва сервиз дуе -ОК и се скрива .Стило 1.6
Коментар
-
colega написа: Преглед на мнениетоНяма начин, не става да се смени сервизният интервал дори с професионална програма на сервиз. Приема данните които се вкарват , но дните и километрите си остават същите-0 дни и 13000 км. и не ще да се промени не знам защо. Ако някой знае как моля да сподели .Иначе изписва сервиз дуе -ОК и се скрива .Стило 1.6
Коментар
-
Аз ги нулирам с AutoCOM. Има няколко сервизни съобщения с различни интервали, като всяко от тях се нулира по отделно. И не са в едно ЕКУ. Има в таблото за смяна на масло и в ЕКУ на инжекциона за други обслужвания.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
colega написа: Преглед на мнениетоДай си телефона да се чуем и разберем ако можеш .Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар