Здравейте, цял ден се опитвам да намеря схема на таблото, ноне намирам и пиша тук..Та проблема е, че осветлението на таблото ми е много мижаво.Потенциометъра работи, докрай съм го увеличил, но пак ми е малко. Някой ако има схема или знае кои крушки служат за това, нека пише..Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Осветление на табло - фиат мареа 1.6 16в
Collapse
X
-
кола
Вадиш таблото и се вижда Ако имаш екстри може да има реостат за силно/слабо светене.тук има инструкция http://autopetkov.com/svalyane-na-ta...a-marea/ама би трябвало да стане и без махане на волана Тук е схемата и крушките може да ги смениш с светодиодиhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=931845 Ако нещо ми се обади-пиши утре ще ти го оправя ако не се справиш Дано настина не трябва наистина да се сваля волана поне на Пунтото не се сваля .
-
Re: кола
kluchar написа:Вадиш таблото и се вижда Ако имаш екстри може да има реостат за силно/слабо светене.тук има инструкция http://autopetkov.com/svalyane-na-ta...a-marea/ама би трябвало да стане и без махане на волана Тук е схемата и крушките може да ги смениш с светодиодиhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=931845 Ако нещо ми се обади-пиши утре ще ти го оправя ако не се справиш Дано настина не трябва наистина да се сваля волана поне на Пунтото не се сваля .
Коментар
-
Табло
Колега,би трябвало лампичките за подсветката да са 4-5.Като си свалил таблото ще се ориентираш много лесно кои точно са.Отгоре двете в средата са за мигачите, долния ред е за сигналните предупредителни лампи. Има една в средата, тя е за подсветката на малкия километраж. Значи остават по една в двата края и по две по към средата. Тея гнезда се връткат наляво и надясно така се свалят и слагат обратно.Ако не става на ръка, с клещите внимателно. Сваляш и гледаш, дали лампичките са почернели с времето, но първо иди си вземи там 7-8 нови от авто-магазина на цена 0,80ст до лев предполагам. И си смени тези за подсветката и ако имаш изгорели за контролните лампички.И тази за подсветката на километража, че тя си бачка винаги. За съжаление не мога да помогна за слабото и мижаво светене, освен ако напрежението не е ограничено или са просто мръсни и "износени" самите лампички.Или са сменени с неподходящи.Мисля, че са 1,2вата по принцип, но знае ли човек.Сподели в последствие какво е станало.Поздрави!ПП:Не давай на контакт със свалено табло, че се шашка еърбега и лампичката му остава да свети постоянно и е нужно да се изтрие грешката чрез диагностика.УспехFiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
Re: Табло
pl4 8rp написа:Колега,би трябвало лампичките за подсветката да са 4-5.Като си свалил таблото ще се ориентираш много лесно кои точно са.Отгоре двете в средата са за мигачите, долния ред е за сигналните предупредителни лампи. Има една в средата, тя е за подсветката на малкия километраж. Значи остават по една в двата края и по две по към средата. Тея гнезда се връткат наляво и надясно така се свалят и слагат обратно.Ако не става на ръка, с клещите внимателно. Сваляш и гледаш, дали лампичките са почернели с времето, но първо иди си вземи там 7-8 нови от авто-магазина на цена 0,80ст до лев предполагам. И си смени тези за подсветката и ако имаш изгорели за контролните лампички.И тази за подсветката на километража, че тя си бачка винаги. За съжаление не мога да помогна за слабото и мижаво светене, освен ако напрежението не е ограничено или са просто мръсни и "износени" самите лампички.Или са сменени с неподходящи.Мисля, че са 1,2вата по принцип, но знае ли човек.Сподели в последствие какво е станало.Поздрави!ПП:Не давай на контакт със свалено табло, че се шашка еърбега и лампичката му остава да свети постоянно и е нужно да се изтрие грешката чрез диагностика.Успех
Коментар
-
Не разбрах, какво имаш предвид под "липсват лампички"..? Обикновено не всички отвори са заети с крушки, понеже дадени функции/екстри, е напълно възможно да не са налични при твоя модел автомобил. А и сам виждаш че на посочената снимка от колегата има празни отвори.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Когато си на габарит, съответно на фарове, осветлението на таблото се намалява автоматично, ти пробва ли двата варианта, при включени и изключени габарити?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
batproho написа:Не разбрах, какво имаш предвид под "липсват лампички"..? Обикновено не всички отвори са заети с крушки, понеже дадени функции/екстри, е напълно възможно да не са налични при твоя модел автомобил. А и сам виждаш че на посочената снимка от колегата има празни отвори.
Коментар
-
krachoff написа:batproho написа:Не разбрах, какво имаш предвид под "липсват лампички"..? Обикновено не всички отвори са заети с крушки, понеже дадени функции/екстри, е напълно възможно да не са налични при твоя модел автомобил. А и сам виждаш че на посочената снимка от колегата има празни отвори.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар