Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Grande Punto 2009г. - стоповете не светят

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Grande Punto 2009г. - стоповете не светят

От днес съм собственик на Grande Punto 2009г., 1.2i, 5 врати. Колата има следният проблем със светлините: Фаровете, както и всички мигачи светят нормално. Осветлението на таблото, както и плафоните в купето и в багажника също светят. На таблото няма индикатор за проблем със светлините. Нито един от стоповете обаче не свети. Когато включа късите светлини отзад светват леви и десни габарити и стоп само от ляво. При натискане на педала на спирачката промяна няма.Според ръководството за експлоатация за "педал на спирачката (спирачно осветление контролна верига)" отговаря бушон F22. - 7,5А. В колата бушонът е 5А, но е изправен.Къде да търся проблема?Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

кола

В бутона над педала може да е проблема =стоп машинкаМоже и буксата да не прави контакт или има една пластина да се е изкривилаhttp://eper.fiatklubpolska.pl//navi?...LL_LIST_PART=0
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Крушките с две светлини ли са? Стоп и габарит в една крушка?
      FIAT BRAVO II 1.4 GPL
      FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
      FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
      FIAT UNO 1.5

Коментар

Сигурно се сещаш за мисълта ми - след като свети единия стоп вместо габарит, може крушката да е завъртяна неправилно.Още нещо, на тия коли всики свелини са през релета, така може и то да е заминало. Ако е нормално реле при другите такива, ще елесно да се смени или разменят две за пробата.Ако релето е на платката на компютъра става по-сложно.Но пък диагностичен кабел трябва да може да се запалят стоповете, т.е. да отпадне релето като причина и да остане стоп-машинката на педала.Също, смени бушона с какъвто трябва.
        FIAT BRAVO II 1.4 GPL
        FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
        FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
        FIAT UNO 1.5

Коментар

Тия релета дето им викаш отдавна са обединени в един общ модул управляващ една камара работи като осветление,чистачки и т.н. Там забрави за размяна на релета и т.н.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Просто си провери/смени крушките като за начало.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
              Просто си провери/смени крушките като за начало.
              1. Крушките са с две светлини.2. На таблото не ми светва лампичка за някакъв проблем. Мисля, че контролера изобщо не разбира, че натискам спирачка. Къде се намира стоп-машинката? Зад педала на спирачката ли е?3. В събота ще съм свободен и ще се занимавам с колата. През седмицата се прибирам късно и не ми остава време. Забелязах, че има наранявания по болтчетата, с които са закрепени стоповете за купето. Явно са развивани.Благодаря за съдействието до тук! Моля, и за други идеи.
              Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Направи си ревизия на стоп машинката и на стоповете за окисляване и загуба на маса.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                  Направи си ревизия на стоп машинката и на стоповете за окисляване и загуба на маса.
                  Не видях нищо, което да прилича на стоп-машинка до педала. Някой може ли да ми покаже със снимка как изглежда на неговата кола долу при педала, за да разбера дали при мен просто липсва?

Коментар

Намира се над самия педал, и почти съм сигурен че трябва някоя кора да се свали за да я видиш. Ето една снимка как изглежда
                    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                    .

Коментар

Благодаря на всички за отговорите!Проблемът наистина се оказа в повредена стоп-машинка.

Коментар

Working...
                      X