Привет колеги,Колата ми е Фиат Пунто 2003г., която закупих с фабричния буфер. Само,че самата тонколона,която е двунамоткова даде "фира" т.е. мембраната е "тотал щета". Нека поясня, че нищо не разбирам от такива аудио "работи" за това се обръщам и към вас. Та въпросите ми са следните:1. От къде бих могъл да взема същата колонка- двунамоткова 100 W?2. Според вас рентабилен ли е варианта да се оправи самата колона т.е. да се пренавие мембраната?3. В самия фабричен буфер има усилвател, който предполагам е направен да работи най-вече с такъв тип колонка, та има ли възможност да се преработи? Имам в предвид към едномоткова( или там каквито са другите системи) Къде? Как и на каква цена?Понеже бях с фабричното радио Блаубукт( никакви опции освен СД) както и пращящи предни колони ( на вратата ). Този месец си взех следните колони JVC CS-ZX640U i CD Player- Sony DSX-А40UI. За сега съм доволен от тях, но липсва бас, който се надявам да ми помогнете да оправя с вашите съвети и напътствия.Благодаря предварително.Поздрави Жоро
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фабричен субуфер във Фиат Пунто 2003г.
Collapse
X
-
От тоя фабричен буфер не очаквай звук, а по скоро шум, ако искаш качествен бас си купи усилвател и си сложи една бас каса в багажника, моя го махнах и го подарих на приятел, без него е в пъти по добре.Ако искаш да минеш без бас каса в багажника си вземи някакви хубави елипси, монтирай ги на задната кора и ще получиш звук много по качествен от фабричния буфер, това чудо на техниката е напълно безсмислено да го възстановяваш.punto HGT
-
Ееее не съм съгласен :D моито като го взех вадеше страшен бас колега. Нз дали е било ориг. говорител вътре ама след 2 седмици издаде багажа.Сега съм с 2те колони от уредбата ми. Едната съм я вързал за усилвателя на субудеря през единия канал да вади баси ,а другата за заден десен говорител до кората. Нз СДто ли ми е хубаво ама вътре е ужс иначе такива за субуфера вървят от100лв на горе...Punto Mk2 2001 JTD 130hp... просто Пунти :!
Коментар
-
Немските заводски аудио системи няма смисъл въобще да ги сравняваме с тези на фиат и по специално пунто, пак ще повторя това нещо прави само и единствено шум, звука е нито силен/басов, нито качествен, бас се постига с добре изчислена стабилно направена кутия с говорител от 10"-15" и добре подбран усилвател за него, с някаква смешна колонка, на която пише 100W в пластмасова обвивка звук не се вадиpunto HGT
Коментар
-
didich написа:Немските заводски аудио системи няма смисъл въобще да ги сравняваме с тези на фиат и по специално пунто, пак ще повторя това нещо прави само и единствено шум, звука е нито силен/басов, нито качествен, бас се постига с добре изчислена стабилно направена кутия с говорител от 10"-15" и добре подбран усилвател за него, с някаква смешна колонка, на която пише 100W в пластмасова обвивка звук не се вадиЛанчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
Зависи как си свикнал да си слушаш музиката, ако не обичаш да е постоянно на макс може и с някоя 8-ца да минеш, аз съм имал 12-ка и 15-ка в колата, дето е думата ламарините дрънчат от баса, но това повече от няколко секунди не мога да го издържа, сега повече ми допада звука от гърнето , ама там навлизаме в друга тема.punto HGT
Коментар
-
Колега силно подозирам, че фабричния бас, който си слушал e бил с изтърбушена колонка. Аз не искам все още да си правя дискотека в колата. Малко по малко ще е направя така,че да има музика, но басове масове да си сложа в багажника, който така или иначе е супер малък , лично аз не виждам смисъл.Иначе бащата намерил такава двунамоткова колонка, но малко по-голяма 5.5" или нещо такова и ще трябва да се правят малко промени по кутията.Като го направя ще направя снимки и видео как е музиката. ПоздравиЖороФиат Пунто 1.2 16 V 80кс
Коментар
-
Ами не ми се иска да "думка"..до преди година бях с около 1.2 киловата в колата, но времето му мина и сега искам само що годе добра звукова сцена в количката. 10ка ще ми свърши супер работаЛанчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
-
Жоро, колонката ми беше ОК, защото както написах в първото си мнение я подарих на приятел, който си я монтира в неговата кола за да си я слуша.В предната кола бях монтирал ей такива елипси на кората http://aval-bg.com/1737/Hertz+DCX+690.3 /тогава нови бяха 90лв, освен да бъркам модела/, само през плеъра си изкарваха доволен звук без усилвател, идеята ми е, че с тях ще изкараш по добър бас отколкото с това в багажника.punto HGT
Коментар
-
При мен ще има компонентна система отпред, но не знам какъв е размера на задните говорители на Мареата но предишният собственик разбира се е изрязал дупки за елипси и ще е голяма цигания ако го оставя така.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар