Здравейте колеги.В пунтака имам заводски суббуферобаче му скъсах и заводския двуканален говорител.Прекарах кабелите през решетката и закачих единкоито е 7 инч от домашен буфер /стабилен говорител/мисля че е към 80w и ако не се лъжа 8om /трябва да погледна/ии мноого слабо вади ниските. Четох в една тема в форума колега знаещ и занимаващ се с музика как да се усили оригиналния усилвател в кутията ,но не ми отговаря.Та въпроса ми е някои друг да знае как става?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подсилване на усилвател?
Collapse
X
-
sportakus написа:Трябва ти 4 омов говорител, оригиналния говорител е 2х50 вата на 4 ома и си е достатъчно мощенPunto Mk2 2001 JTD 130hp... просто Пунти :!
Коментар
-
Колега чети внимателно какво съм ти написал сложи 4 омов ниско чистотен говорител на заводския усилвател пък ако щеш го открадни като не ти се дават пари, понеже си сложил 8 ома затова ти свири слабо сега. Усилвателите са източници на напрежение - имат ниско изходно съпротивление и когато в изхода им се свърже по-малък товар, то напрежението (почти) не се променя, но токът се увеличава. Увеличава се и изходната мощност, както и загубите (топлината) в усилвателя. На теория -при 4 ома ще имаме два пъти повече ватове, но на практика излизат от 1:1 до 1:1.8 най-много, освен в редките случаи на регулирано захранване. Дано си ме разбрал вече
Коментар
-
Да не забравяме и чувствителността на говорителя. Такъв с 86dB/1W/1m ще свири почти двойно по-слабо от такъв с 92dB/1W/1m при една и съща мощност. Колкото до електрическото свързване за да се подбере правилен говорител трябва да се знае оригиналния двунамотков (да двунамотков, а не двуканален) с какво съпротивление са му били намотките и как са били свързани към усилвателя (последователно или паралелно).Fiat Brava SX 1.4 12V
Коментар
-
radi_nrj написа:Да не забравяме и чувствителността на говорителя. Такъв с 86dB/1W/1m ще свири почти двойно по-слабо от такъв с 92dB/1W/1m при една и съща мощност.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар