Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

светна лампата на акумулатора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

светна лампата на акумулатора

Проблема е че преди известно време светна лампата на акумулатора,замерихме динамото не зарежда,закарах я на сервиз да ми свалят динамото защото много врътня било(колата е фиат мареа 1.9 тд) направиха го сложихме го и изгасна лампата,замериха го зареждаше си добре,покарах я 20-тина километра нямаше проблеми и я оставих.След това взех един акумулатор да пробвам дали ще запали защото не бях я пипал може би около месец запали без проблеми с 2 подгрявания и лампата пак светна и не изгасва,замерихме и се оказа че пак не зарежда динамото.Та се чудя дали не идва от някъде другаде проблема при положение че почти не е карана колата и са сменени и четки на динамото и нещо като диоден блок мисля че беше,а да го свалям пак и да го правя няма гаранция дали няма пак да стане така.На някой случвало ли се е такова нещо или от къде идва проблема

Като дадеш на контакт,светва ли лампата за акумулатора?Ако е ,,Да" и след запалване остава да свети,и не зарежда,а си писал,че всичко е сменено,остава да не са се напаснали четките или да са задържали в четкодържателя.Пробвай да чукнеш по генератора няколко пъти рязко,но не много силно.
    Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
    ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

пробвах но не става продължава да свети,да не е нещо по тоците да дава кусо и да изгаря динамото,незнам и аз

Коментар

кола

Може подгревните свещи да правят проблем Може да е Релето за подгревнитеако вярно са го оправили динамото
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Добре де, този ремонт няма ли гаранция? Нали за това отиваш в сервиз, плащаш си труд, надценка на вложените части...които би трябвало да си имат гаранция от доставчика... Когато една кола влезе в сервиз се записват разни неща, едно от които е пробега, и е много лесно да се установи имаш ли основание да искаш гаранционен ремонт или не, оставям настрана законовото положение - при него имаш.нещо май се размечтах...
          Fiat Brava 1,2 16V SX и колело

Коментар

Ако някой дойде при мен и ми каже че иска да му ремонтирам генератора,ще го ремонтирам и ще му взема парите!Ако каже,че иска да му реша проблема със зареждането,вече подхода ми ще е друг.Ще търся къде е проблема и ще го отстраня.Има разлика в двата варианта!
            OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

ivan_pop написа:
              ...
              Разбира се че има разлика, няма да споря дали трябва да е така, но е факт че я има.Човек (фирма, сервиз) трябва да стои зад името си, труда си, и в крайна сметка парите които е взел.Към автора - отивай в сервиза, така е коректно и спрямо тях... но това малко трудно се разбира от някой дебели "майсторски"глави.
              Fiat Brava 1,2 16V SX и колело

Коментар

Автора на темата,пък и всички останали трябва да сме наясно какво искаме от майстора и да може точно да го кажем какво искаме!Много хора четат в нета или обсъждат проблема с комшията на бира,след това отиват при майстора с готова диагноза.В повечето случаи диагнозата се оказва грешна!
                OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

ivan_pop написа:
                  Автора на темата,пък и всички останали трябва да сме наясно какво искаме от майстора и да може точно да го кажем какво искаме!Много хора четат в нета или обсъждат проблема с комшията на бира,след това отиват при майстора с готова диагноза.В повечето случаи диагнозата се оказва грешна!
                  При предният ти коментар се сдържах, но тука не мога. Защо ти като майстор, а и другите, гледате само да вземете парите на човек, без значение дали ще му оправите проблема. Ами като дойде, човек и ти каже да му правиш динамото, ами питай го какъв е проблема, насочи го, ако се е объркал. Всеки ще разбере.

Коментар

Що бе, колегата има право. На мен да ми дойде да иска да му проектирам примерно гараж и да почва да ми дава акъл как да го правя....ама така го отсвирвм, че няма на къде. За това аз си отивам на майстор и не му давам акъл, а му казвам от какво се оплаквам. Сега, че има "майстори"...е друг въпрос. Въпроса е да намериш точния човек на който ще имаш доверие.
                    ФИАТ- Пътят е само формалност
                    ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
                    -----------------------------------------------------
                    FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

stilo_new написа:
                      Защо ти като майстор, а и другите, гледате само да вземете парите на човек, без значение дали ще му оправите проблема. Ами като дойде, човек и ти каже да му правиш динамото, ами питай го какъв е проблема, насочи го, ако се е объркал. Всеки ще разбере.
                      Аз не съм майстор и вземам пари само за свършена работа.Всеки търговец гледа да си продаде стоката.А стоката може да е нещо материално,може да е труд или нещо интелектуално.Не искам да споря,че темата на колегата тръгва в друга посока.
                      OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Да но за да го занеса динамото на човека който ми го прави трябва пак да я карам на майстор да ми го свали и да го направи,ами ако пак изгори.Да не е нещо от тоците да дава на късо или нещо такова

Коментар

Според мен най-добре е да закараш колата на майстор и да му я оставиш да я ремонтира,след това си вземаш колата готова с някаква гаранция.Майстора дали ще търси подизпълнител си е негова работа!
                          OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Working...
                          X