Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да извадя навигацията на Фиат Крома?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да извадя навигацията на Фиат Крома?

Здравейте, можете ли да ми дадете съвет как мога да извадя навигацията на Фиат Крома, че оптиката се е зацапала . Благодаря !Редактирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org

Няма за какво да я вадиш - един диск за почистване ще ти свърши идеална работа, а и не са скъпи. Проблемът е, че едва ли се е зацапала. По-скоро е баялдисала.
    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Длъжен съм да опитам, няма само за радио да го ползвам Така че някой ако знае как и с какво ще съм благодарен!

Коментар

Вади се със специални щипки(шишове).Бърка се в двата отвора докато щракне и дърпаш.
        FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Специални, специални, колко да са специални.Аз ползвам два тела от електроди, около 3 мм дебели.Пъхаш смело докато чуеш щракване. И в двете дупки. След това просто дърпаш.Аз съм го разглобявал неколкократно моето. Но и аз се съмнявам да е просто зацапана оптиката.Ама ти опитай и пиши, може пък и това да е.

Коментар

Стоманена тел и си ти човека. Имортъла ти каза. Пъхаш до край и дърпаш панела не теловете
            Powered by Emzo

Коментар

Благодаря за информацията, още утре ще опитам и ще пиша

Коментар

Immortal написа:
                Специални, специални, колко да са специални.Аз ползвам два тела от електроди, около 3 мм дебели.Пъхаш смело докато чуеш щракване. И в двете дупки. След това просто дърпаш.Аз съм го разглобявал неколкократно моето. Но и аз се съмнявам да е просто зацапана оптиката.Ама ти опитай и пиши, може пък и това да е.
                Колега специални са до толкова че като ги вкараш и като щракнат дърпаш само щипките.Без да нараняваш конструкцията на плеъра.А съм професионалист и не мога да си позволя да бъркам с телове разни и да се мъча.А и времето ми е пари.За вадене на колеги от форума и за дребни работи не взимам пари и не вярвам някой да вземе пари за наистина елементарна работа.Колегата можеше спокойно да отиде някъде да му го дръпнат.Работа за 2сек. със "специалните" щипки.....едва ли щяха да му вземат и лев.Има хора които наистина не разбират и мъчейки се да изкарат даден плеър си прецакват щипките(захващателния механизъм).И после иди го вади.Не с телове ами с Ц4 не можеш да го дръпнеш.Колкото до оптиката...едва ли с чистене ще се оправи....но съм виждал какво ли не......има някакви шансове макар и малки.....нюню малкиНЕ СЛАГАЙТЕ ДИСК ЗА ПОЧИСТВАНЕ.Тотално си прецаквате оптиката.Малко са случайте в които оптиката продължава да работи след(ПОЧИСТВАШ ДИСК).Веднага след като отворя гаража(след 11ти) ще ви пратя снимки на "специалните щипки"...да си ги копирате.Елементарни са но спестяват време и нерви
                FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

И аз си дърпам само електродите, като просто ги натискам леко навън, за да уплътнят в канала.Както и да е - не съм специалист, но не бих тръгнал да търся сервиз (даже не знам дали има в Козлодуй, а най-близкия град ми е на 80 км - Враца), за да ми извадят радиото

Коментар

Диск за чистене на оптика, досега никога не е вършил работа, както чист спирт и памук....
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А и спирта ,ако не помага ,другите варианти какви са ? Аз моята съм я отварял и чистил със спирт и си работеше,но вчера ми се наложи да я ползвам и след пъхане на диска не можа да ме позиционира точно на картата ,дали е възможно проблема да е в антената ? Като дам зуум си виждам цялата карта с градовете и по това съдя ,че може би проблема не е от четенето на диска ,а в самата антена ?

Коментар

Благодаря за съветите, почистих с спирт и тампонче и сега чете и музика сд формат и диск за навигацията . Но проблема е че сега телефона не работи. Някой може ли да ми каже от какво може да е. Защото незнаех къде е оптиката и разглобих почти цялата навигация.

Коментар

titolqra написа:
                          Благодаря за съветите, почистих с спирт и тампонче и сега чете и музика сд формат и диск за навигацията . Но проблема е че сега телефона не работи. Някой може ли да ми каже от какво може да е. Защото незнаех къде е оптиката и разглобих почти цялата навигация.
                          Ами... нещо не си закачил, най-вероятно.И какво значи - телефонът не работи?Как точно не работи?Хич не тръгва (стои сив)? Не намира мрежа? Намира мрежа, но не иска да набере номер или не приема обаждания?Уточни!Може да не си му включил антената?

Коментар

Пише TEL OFF и обхвата няма цвят. Знаеш ли коя букса е телефона(зелената, сивата, плоската сива или някоя под захранващият)

Коментар

titolqra написа:
                              Пише TEL OFF и обхвата няма цвят. Знаеш ли коя букса е телефона(зелената, сивата, плоската сива или някоя под захранващият)
                              Значи е изключен.Просто го включи, като натиснеш и задържиш за 3 сек. бутона, на който пише TEL OFF (Лявата част на третия бутон отгоре надолу).

Коментар

Working...
                              X