Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгорели светлини - Брава 1.9 jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изгорели светлини - Брава 1.9 jtd

Проблемът е следния. За около 2 месеца смених крушката на късите светлини на левия фар повече от 4 пъти, като преди 2 години беше изгоряла и си купих 10-тина крушки. Т.е. проблема не е в самите крушки, щом със същата съм карал 2 години и тука за 2 месеца изгарят толкова много. След това ми изгоряха дългите светлини по 1 път, а сега и габаритите ? Въпросите ми са: от какво може да е това и може ли причината да е, че последните 2-3 пъти като ми изгоряха и габаритите и късите светлини акумулатора беше паднал и не можех да запаля. И какви са крушките на габаритите, за да ги сменя ?
    Fiat Brava 1.9 JTD 105 к.с.

Щом не е от самите крушки провери инсталацията иначе ето такива са крушките за габаритите -Крушки предни габарити 12V 5W Крушки задни габарити 12V 21/5W
    Fiat Brava 1.2 16V 80 к.с 2001г.

Коментар

Проблема ти е че купуваш ефтини буклуци колега.Сменяи с Осрам или Филипс.За предпочитане Филипс.Ама не е 5-7лв крушката...За много години...жив и здрав..П.С..За съжаление на пазара в БГ се появиха крушки ментета които горят като" пиратки".....и си виж буксите на фаровете за нагар...
      FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

и си провери зарядното напрежение на алтернатора,че май от там е всичко

Коментар

ivel написа:
          А как точно да го проверя ?

Коментар

иди някъде да ти го замерят

Коментар

Вкл. и на крушките у вас, първият заподозрян е фасонката.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

galinchooo написа:
                Проблема ти е че купуваш ефтини буклуци колега.Сменяи с Осрам или Филипс.За предпочитане Филипс.Ама не е 5-7лв крушката...За много години...жив и здрав..П.С..За съжаление на пазара в БГ се появиха крушки ментета които горят като" пиратки".....и си виж буксите на фаровете за нагар...
                Съгласен съм, затова като отида в моргата на един познат си вземам по някоя крушка и бушонче, дава ми ги без пари.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

ivel написа:
                  Ако презарежда.... няма да гори само на левия фар, има много по слаби неща които първо те ще заминат.

Коментар

chaveto написа:
                    ivel написа:
                    Ако презарежда.... няма да гори само на левия фар, има много по слаби неща които първо те ще заминат.
                    Всички изгоряха по веднъж и то отделно...днес единия габарит, след 1-2 седмици и другия, после късите така и дългите. Габаритите не ги смених, но късите и дългите ги смених и от тогава само на левия изгарят. А за смяната на габаритите трябва ли да се сваля нещо, че като ги гледам са по-навряни от късите и дългите ?

Коментар

Working...
                    X