Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Повтарящи се грешки на checking-а при стартирането

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Повтарящи се грешки на checking-а при стартирането

Понякога при палене изписва ABS/ASR/EBD Failure; Oil Level Sensor Failure и Break Lamp Failure. Не винаги ги изписва, а като ги изпише може да е независимо една от друга (само за ABS или Break lamp - най-често). Понякога нищо не пищи при палене - така с дни и после пак. Почистих с една течност (спрей) буксите на таблото в кабината и до акумулатора. - нищо. Проверил и почистил съм стоповете и буксите им (всички крушки работят и са със съответната мощност) - нищо. Преди 2 месеца закачих ECU-то на диагностика и ми откри грешка само за еърбега, която съм решил дефинитивно с емулатор. Прави впечатление, че ABS/ASR/EBD грешката я засича по-често в студено и влажно време - зимата, защото цяло лято не премигна нито веднъж. Другите две (Break Lamp и Oil level) независимо от времето навън, като Oil level failure я изписва най-рядко. Искам да попитам някой имал ли е подобен проблем, който да е разрешил и как?Коригирано заглавие. Модераторски екип fiat-bg.org
    Fiat Stilo 1.9 JTD, 115 hp (2002), 3 врати

Първото нещо, което трябва да направиш е да тестваш с чисто нов акумулатор. Чисто нов !!!Второто е да провериш алтернатора.Чисто нов акумулатор! !! Това е стило все пак !
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Акумулатора е на един месец - Bosch Silver S5, 100% е наред с него всичко. Алтернатора е замерен при смяната заради гаранцията - никакви проблеми...

Коментар

Кора под алтернатора имаш ли?
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Да. Четох в един чужд форум, че може да прави така при сухи спойки на ECU-то... та съм го свалил, да видим има ли сухи...

Коментар

Ами презапоих всички спойки на всички крачета на двата конектора на ECU-то ииии... нищо :D За днес стига... утре продължавам с човъркане... не че е голям проблем, че пищи - и ABS и ASR работят, и всички лапи светят но... е дразнещо

Коментар

И аз имах същият проблем,със същите грешки.Акумулаторът ми е на няколко месеца,алтернатора-работи.Изчистих със ситна шкурка на всички големи бушони върху акумулатора клемите,както и масата на колата и лампите угаснаха.От време на време зареждам ак.батерия защото аз карам предимно градско,на къси разстояния и с тези дневни светлини ак. бат. се поизтощава.Пробвай тази опция и пиши резултатът какъв е.Успех
              STILO-2003-115 HP-JTD Power
              Преди ФИАТ БРАВА TD 75-98г.

Коментар

Аз изчистих буксите, но не изчистих клемите на релетата... Ще пробвам след ден-два и това да видим. Мерси за съвета!

Коментар

Здравейте! До понеделник (14.12.15г.) съм в София, и исках да ви попитам къде има сервиз за ел. инсталации на коли, където биха могли да погледнат и евентуално fix-нат проблема ми с лампите при палене?

Коментар

кола

Такъв зервиз не знам да има някъде Но хора където могат да решат проблема познавам.[/img]
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ами дай някакви контакти, име?

Коментар

Такааа... от abs/asr/ebd failure, airbag failure и oil level sensor failure се отървах (засега)... Остава breake lamp failure... почва да ми писва :D някой ако има идеи ще се радвам да ги чуя имайте предвид, че съм минал с контактен спрей всички букси на двете табла, с фина шкурка всички бушони и релета, пак със спрей буксите на двата стопа + гнездата на всички крушки в тях, а крушките работят и са със съответната мощност.

Коментар

Почисти всички пъвтарям всички маси. Почти съм сигурен че абс-а има отделна маса. При бравото е точно под модула.

Коментар

Да, почистил съм ги. След поредното... незнам кое почистване и на кое по-точно, abs-a спря да пищи... Остана само breake lamp fail гада

Коментар

Букса на казанчето за спирачна течност. Кабела за износване на накладки. Кабела на ръчната. Провери верига към маса. Ако ама от това пищи

Коментар

Working...
                              X