Релето се намира при двигатела до акумолатора на капака на кутията мисла имаше символ дюза инжекцион
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с имобилайзера на Фиат Пунто 1.2 2002
Collapse
X
-
Е не е истина. По горе не бях писал защото не вярвах но точно преди пролема смених и свщите. Понеже бях я разглобил в неделя да проверя свщите които бяха на нула ходих до Симеон и един мръсен арабин ми пробута едни беру които съвсем не са за тази кола. Като ги сложих разхода стана като на порше кайен. Започна и проблема. От вчера съм с точните свщи и нови кабели. Почистих и буксите и масите около акумулатора. Размених и релето на помпата. След цял ден юркане разхода нормален и най важното не гасне. Теста продължава. Благодаря на всички отзовали се. Страхотни сте.
Коментар
-
Здравейте, нов съм във форума и се надявам да съм писал на правилното място. Както при колегата който по начало е създал темата. Имам Пунто 2002г 1,2 бензин. Днес закарах жената на работа и на тръгване колата както работеше угасна. Стартера върти но запалване няма. Светна ми CODE-a и червената лампа на над стрелката за температурата и не понечи да запали повече. След известно време дадох на контакт и запали, но работи няколкото минути и пак угасна. ХУбавото е 1е стана близко до сервиза в който обслужвам нормално колите. Момчето дойде с комп-а и свичко до колата и я закачи. Имаше три грешки който после като угасна пред него след като ги бесхе махнал излязоха пак. Вчера смених кабелите на свещите и днес стана Сюприза. Грешките които излязоха бяха:
1. CAN шина: прекъсна
2. Ключ запалване - периодично
3. Компютър - периодично
След няколко запалвания и изгасвания, чистене на грешките и откачане на клемата на акумулатора за ресет на комп-а. Момчето вика. Отиди при ключар и му кажи какво е полужението за да провери да не е проблем с кода на ключа или имобилайзера. За мое съжаление вика повече от това немога да ти помогна защото и той не виждаше реална логика да става така. Защото дори попмата не подкачваше след като огасне и се опитам да запаля пак. Направи ми впечатление че след като угасне известно време след това на колютъра излизаше все едно колата не е на контакт докато тя реално е.
Моля отчаяно за помощ защото не разполагам с много пари а с малкия син без кола съм за никъде. Благодаря предварително.
П.П. Ако сложа обратно предишните кабели които са си здрави но реших да подменя дали ще се оправи?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар