Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Connect nav + TMC

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Connect nav + TMC

Имам следният въпрос.С въпросната навигация съм с най новите карти всичко работи перфектно, когато слушам радио и съм активирал бутона ТА ( трафик информация) на станция enjoy на дисплея ми изписва TMC което според мен би трябвало да има излъчване на трафик информация и навигацията да започне да показва иконките къде са задръстваният. Дали като съм го префлашвал с новият софтуер не се е качило нещо или просто няма да проработи в българия.

Няма подобна работеща за България. За жалост и за други софтуери е така.
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Има работещо на Дарик радио RDS-PTY.В старата ми кола като натиснех PTY - NEWS, и като почнат новини, автоматично отиваше на Дарик радио.На Кромата не съм го пробвал, щото в района няма Дарик.

Коментар

На кромата до колкотобразбрах бутона е наи дядният когато си на радио и над него пише ТА. Когато е активиран на дисплея където е радио честотата и името на радиото се появява тмс, което предполагам че съответното радио трябва да излъчва някакви данни. Ще пробвам и на дарик и ще кажа какъв е бил резултата.

Коментар

За съжаление на дарик радио не рабити нищичко., поне за софия.Моля някои колега да пробва с подобна наеигация и да каже да ли му работи. Чета доста из нета че има и че на джас фм (104.00) е работещо и безплатно но при мен нищо.

Коментар

Re: Connect nav + TMC

kristiyn написа:
            Имам следният въпрос.С въпросната навигация съм с най новите карти всичко работи перфектно, когато слушам радио и съм активирал бутона ТА ( трафик информация) на станция enjoy на дисплея ми изписва TMC което според мен би трябвало да има излъчване на трафик информация и навигацията да започне да показва иконките къде са задръстваният. Дали като съм го префлашвал с новият софтуер не се е качило нещо или просто няма да проработи в българия.
            Колега, за сега в България няма излъчване на TMC (трафик мениджмънт контрол) все още. Това е кодиран сигнал излъчван на чистоти на радио-сигнала позволяващ на приемника да го наложи върху дигиталната карта. Има обаче и една подробност, че дори и софтуера да има TMC, то трябва и на хардуера да има приемник на сигнала с изход за антена отделен от антената на радиото.
            http://forum.fiat-bg.org/garage.php?...hicle&CID=3181

Коментар

Напълно съм съгласен с теб колега. Миналата седмица ходих до Ниш сърбия тмс контрола ми работи на радиото и на навигацията се появиха иконки. След дълго четене установих и че в България работи ное кодиран и е само за гармин навигациите. Което според мен е доста тъпо имаш кола с оригинална навигация и неможеш да ползваш някой екстри, който по света са фри. Както и да е: майка българия.Поздрави

Коментар

Re: Connect nav + TMC

gugubugu написа:
                Има обаче и една подробност, че дори и софтуера да има TMC, то трябва и на хардуера да има приемник на сигнала с изход за антена отделен от антената на радиото.
                Навигацията на Кромата има 3 антени отзад.Сигурен съм, че има приемник, още повече, че и колегата го е пробвал вече в Сърбия. Аз щъках доста по Сръбско таз година, но не съм се сетил да пробвам.

Коментар

Working...
                X