Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Говорител на фабричен буфер Пунто Мк2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Говорител на фабричен буфер Пунто Мк2

Здравейте колеги ! Имам питане относно говорителя , който е във фабричния буфер на Пунто МК2. Искам да закупя нов говорител , тъй като мембраната на настоящия е скъсана на места . След като го свалих по него няма никакви данни за характеристиките му . Ще съм благодарен , ако някой е по - запознат и има идея към какъв говорител да се насоча , за да мога да го заместя без да се изгуби ефекта на буфера . Благодаря Ви предварително за помощта и насоките ! Поздрави . :D

По спомен, размера на оригиналния говорител е 130мм. Другото което(пак по спомен) е, че е с две намотки. Малко трудно ще намериш такъв говорител, вариант е да си купиш нова мембрана и да я замениш със старата.

Коментар

vnukata написа:
      По спомен, размера на оригиналния говорител е 130мм. Другото което(пак по спомен) е, че е с две намотки. Малко трудно ще намериш такъв говорител, вариант е да си купиш нова мембрана и да я замениш със старата.
      Няма значение колко намотки има звуковата бобина. Важното е да съвпада импеданса.Това може да се измери с мултиметър За самия високоговител гледай да пасва на размери и да е нискочестотен.
      Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

Напротив, трябва да търсиш двунамотков говорител и моя се прецака, но още не съм намерил този размер така че, ако откриеш някъде пиши, та да си взема и аз.

Коментар

Като цяло може и обикновен говорител с една намотка да сложиш. Работата е там, че оригиналния говорител сигурно е с голяма чувствителност, което пък ме навява на мисълта, че усилвателят предвиден за него е с малка мощност. Замяната с друг говорител ще окаже влияние на звука и може да не ти хареса, да не кажа че резултата ще е нулев спрямо изискването за обем.

Коментар

А какъв е проблема да се намери някой нискочестотен 90+ db и да му свърши работа ?Има начини да се постигне висока чувтсвителност и с двуслойна звукова бобина.МД съмнявам се фабричнич драйвер да е повече от 87-88 db....Филма със сменяване на мембраната е голям и там отиваш на нова зв. бобина и цената на мембраната отиваш като за хубаво високоговорителче.
            Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

Коментар

Working...
            X