Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Извеждан AUX на Fiat Stilo с оригинален-радио касетофон

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колоните (ако не са дефектирали, разбира се) е НЕВЪЗМОЖНО да внесат такова влошаване на качеството, колкото адаптер за прехвърляне на звук тип "касетка"!
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

valti написа:
      До сега са ми задали поне 5-6 човека един и същ въпрос: "Това оригиналната музика на колата ли е?"Лично според мен колоните свирят доста задоволително.
      Мен ме питат къде е бас-касата. Във вратите, отговарям Bose-то на Либрата боб да яде пред оригиналния звук в Кромата.(имам ги у нас и двете, като и двете са с Yatour).

Коментар

Immortal написа:
        valti написа:
        До сега са ми задали поне 5-6 човека един и същ въпрос: "Това оригиналната музика на колата ли е?"Лично според мен колоните свирят доста задоволително.
        Мен ме питат къде е бас-касата. Във вратите, отговарям Bose-то на Либрата боб да яде пред оригиналния звук в Кромата.(имам ги у нас и двете, като и двете са с Yatour).
        Аз не разбирам, защо толкова много хора плюят заводските говорители. Параметрите им, като чувствителност и звуков спектър са в пъти по-добри от харктеристиките на продукти предлагани от водещи производители в среден и нисък клас. Да не говорим, че стъпалото на заводския касетофон и CD плеър на Visteon са с доста високо КПД за размерите и цената си.Този спор (без да имам претенции, че моето мнение е важно) е загуба на време. Мои колеги, слагат говорители в автомобилите си, за една камара пари, много мощни усилватели (с нулево КПД предвид минималистичните акумулаторчета) и накрая пускат някоя компресирана mp3-ка. За какво им са тези говорители ?
        Не е важно хората какво казват, а как ти го чувстваш !

Коментар

Хубаво и елегантно се е получило колега.На мен ми се вижда прекалено сложно. Аз на Бравата извадих AUX през АМ честотите (така и така не се ползват). Цялата операция ми отне близо 5-10минути. Дали не е възможно и на Стило?https://www.youtube.com/watch?v=6nmMmNecZrIЕто как стана. Прекарах си през жабката един кабел 5м. Може от багажника музика да пускаш Звука е хубав, въпреки, че на клипа изглежда по слаб. От плеърчето е. Сега съм с друг и свири като радио
          ФИАТ- Пътят е само формалност
          ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
          -----------------------------------------------------
          FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

AleksandarK написа:
            П.С. поръчах си и аз един такъв кабел, та да видим какво ще излезе. И да не работи ще го преработя и ще го направя.
            Колега, сподели дали работи кабела, след като го пробваш.
            Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
            Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Кабел plug and play за Стило (вистеон) няма :DТествано е просто си иска някаква комуникация със CD Changer и това е Единствения вариант открит от мен е през Телефона (Мони сигнал) или TMC Mikrolink е една сръбска джаджа която се връзва към CD Changer входа и има вход за USB. Той имитира CD Changer .Аз съм с такова от повече от година уникална джаджа върши перфектна работи свири чистоЕто една Тема в която се разисква проблема и решение за Телефона
              Шофирай разумно, на пътя не си сам.
              Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
              Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
              Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Esper написа:
                Дидо, този кабел наистина ли бачка?Имам предвид, че вероятно му трябва някаква активна част да излъже радиото, че има чейнджър все пак.
                Със сигурност работи на Ланча Либра.Лично на Стило не съм го пробвал, но пише, че работи.Като гледам обаче кво е писал Тошо... може да съм подвел колегата да си го купи

Коментар

Immortal написа:
                  Esper написа:
                  Дидо, този кабел наистина ли бачка?Имам предвид, че вероятно му трябва някаква активна част да излъже радиото, че има чейнджър все пак.
                  Със сигурност работи на Ланча Либра.Лично на Стило не съм го пробвал, но пише, че работи.Като гледам обаче кво е писал Тошо... може да съм подвел колегата да си го купи
                  Здравейте,не си ме подвел, аз го купих, защото ще го ползвам и в друга кола, така, че не е фира . Не работи при Вистеон, днес го пробвах. Реално кабела е един ключ и едно съпротивление от 100 Ом.Що се отнася до телефона, звука е чист, но входа не е линеен и е МОНО. Иначе казано, трябва сигнала от източник да се вдигне и то с качествен предусилвател, за да си заслужава цялата работа. Това не е нещо сложно, но е безмислено, предвид факта, че може да се направи със същите усилия директно вход по описания от мен начин без нужда от добавяне на предусилвател изискващ външно захранване.Предварително се извинявам за пусната та тема, но не очаквах бурна реакция . Като цяло метода не е най-лесния, но гарантира добро качество.
                  Не е важно хората какво казват, а как ти го чувстваш !

Коментар

Е, бурна става като някой излезе с тезата, че от пръд.я боя става.Или че с касетка-адаптер музика ще вади Твоето решение е супер - без пари с качество колкото може радиото.Српската джаджа е елегантна и практична ама пари струва.Темата беше много полезна, поне за мен!

Коментар

така като гледам тук май никой не е имал качествен саунд в колата си ! така или иначе, през каквото и да си пуснеш музика тъпия касетофон в един момент сам си я намалява и изчиства звука а и да ми ми казвате че с фабричните колони вади супер саунд е доста смешно !!
                      Fiat Stilo 1.6 16V 2002 (LPG Romano)

Коментар

choch1 написа:
                        така като гледам тук май никой не е имал качествен саунд в колата си ! така или иначе, през каквото и да си пуснеш музика тъпия касетофон в един момент сам си я намалява и изчиства звука а и да ми ми казвате че с фабричните колони вади супер саунд е доста смешно !!
                        ади ве И що мислиш, че фабрично всички имаме в колата ВЕФ-ове?

Коментар

именно за това говоря колега ! На фабричната музика (касетофон и колони) каквото и да й пуснеш е все тая ,тя си има един максимум който си го достига с всичко (касетка-адаптер , кабели изкарани през антената ако щеш, все същия к...р ) П.П. друг е въпроса че ако някой обича да си се човърка по платката няма лошо да го направи , просто исках да кажа че и с адаптер е същото

Коментар

Още веднъж ще повторя:Касетката/ФМ трансмитр-а внасят МНОГО ПОВЕЧЕ гов.а от това, което може КОЕТО И ДА БИЛО фабрично радио!Не е задължително да си аудиофил за да стигнеш до това заключение.Дори не е необходимо да караш туби в багажника и да захранваш музиката с кабели за електрожен!Иначе на ВЕФ-овете кво им е?Радио - иманйе!

Коментар

само ако може да не ми повтаряш и без главни букви !мисълта ми беше следната !!!на фабричната музика в стилото от където и да й изкараш кабели е все същия х...й като това да й пуснеш касетка адаптер!и не казвам че е лошо да се изкарват кабели, просто за мен е безмислено и мисля спора да приключи точно тук колега

Коментар

Съгласен съм на тестове!Фабричната музика на стило с "касетка" и същото парче през кабел или онази српска хуй.я.Дори съм склонен да "инвестирам" в една такава за идеята.Имам предвид Mikrolink а не "касетка" - до последното не ща и с ръкавици да се докосвам!Ще загубиш, вЕрвай ми!

Коментар

Working...
                                X