По-големи глупости скоро не бях чел.И кво, автомобилните представители ги вземат тия предпазители от къде?!?Някой ги произвежда специално за тях, в малки количества? Сигурно също като маслата, дето навсякъде са по 15-20 лв литъра, а при тях са същите по 50-60.Абе...Аз карам кола от 25 години. Досега не съм имал проблем с предпазител, купен от магазин за авточасти или бензиностанция.Не ми се е палила кола, а предпазители са ми изгаряли доста (т.е. - изгарят си, когато трябва).И линкът, който посочих е именно към магазин за електронни компоненти, не към бензиностанция...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мини авто предпазител с кабел
Collapse
X
-
Аз зададох въпрос от къде да си купя един вид продукт в България. Продукт, който се използва масово при монтаж на Car-Audio-System в други страни (не само в Европа). Има потребители, които са се сблъсквали с такива предпазители и може би знаят от къде мога да се сдобия с дадения продукт, но никой от тях не казва от къде го е закупил. Вместо това аз разбрах, че съм аматьор, глупак и че трябва да купувам предпазители само от морги. Благодаря, ще се оправя някак си.Приятна вечер.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:Тъй като съм твърдо решен да запазя ел.инсталация без да я наранявам, то аз ще се спра на следния вариант. Така ще си използвам оригиналния предпазител на позицията Original Sicherung.
Коментар
-
Stefanaki написа:Тъй като съм твърдо решен да запазя ел.инсталация без да я наранявам, то аз ще се спра на следния вариант. Така ще си използвам оригиналния предпазител на позицията Original Sicherung.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Immortal написа:По-големи глупости скоро не бях чел.И кво, автомобилните представители ги вземат тия предпазители от къде?!?Някой ги произвежда специално за тях, в малки количества? Сигурно също като маслата, дето навсякъде са по 15-20 лв литъра, а при тях са същите по 50-60.Абе...Аз карам кола от 25 години. Досега не съм имал проблем с предпазител, купен от магазин за авточасти или бензиностанция.Не ми се е палила кола, а предпазители са ми изгаряли доста (т.е. - изгарят си, когато трябва).И линкът, който посочих е именно към магазин за електронни компоненти, не към бензиностанция...FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Stefanaki написа:Аз зададох въпрос от къде да си купя един вид продукт в България. Продукт, който се използва масово при монтаж на Car-Audio-System в други страни (не само в Европа). Има потребители, които са се сблъсквали с такива предпазители и може би знаят от къде мога да се сдобия с дадения продукт, но никой от тях не казва от къде го е закупил. Вместо това аз разбрах, че съм аматьор, глупак и че трябва да купувам предпазители само от морги. Благодаря, ще се оправя някак си.Приятна вечер.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Стана доста дълга тема, в крайна сметка гащите са си негови, като му се рикува, нека си прави самостоятелно творчество. Всички се опитваме да помогнем за добро, а понякога получаваме само упреци, коментара е излишен.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
galinchooo написа:Колега хубу си ми чукнал предупреждение,но на теб кой ще ти чукне едно?С цитата" по големи глупости не бях чувал"обиждаш човек който не е шофъор като теб и да е сменил за тия 25 години максимум 2-3-4-5 автомобила,а са ми минали хиляди автомобили през ръцете за 15 години.
Коментар
-
Immortal написа:Знам го какво образование има (инженер по електроника), знам го и какво работи в чужбина и какво е работил в България.Бъди сигурен, че разбира МНОГО повече от теб точно в тази област....Stefanaki написа:NikMar написа:Идеята малко не ми е ясна за такива предпазители, за да си сигурен винаги трябва да го поставиш правилно, т.е. да знаеш къде е входа +12В и къде е изходаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
И аз да поспамя малко.......Качествени предпазители има по моргите!!!Тези дето са по магазините са Китайски.Разликата от оригиналните е,че на Китайските предпазители(абе бушони) са им по-тънки крачетата от тези на оригиналните.Като се сложи Китайски бушон в гнездото в резултат от лошия контакт между бушона и гнездото се получава нагряване дори и нормален ток да тече през бушона.В резултат на това се топи пластмасата на бушона и пластмасата на гнездото.След това е ясно какво става......... Ако някои държи утре мога да измеря с шублер крачетата на Китайски и на оригинален бушон.Ама това дето го написах от собствен опит го зная!OVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
-
кола
Колега не знам що се мъчиш толкова да търсиш някакви измислени предпазиели сложи си кабел към някои 12 В след палене за да не ги режеш сложи снадка на повечето модели към комплекта за фарове има бушони с букси и готовоили други подобни където ги има по магазините.https://www.proarm.info/userfiles/pr...roduct_628.jpg Сигурно още на поне няколко места има срязани кабелите и снадено по стандартния начин ама хаиде .
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Колега не знам що се мъчиш толкова да търсиш някакви измислени предпазиели сложи си кабел към някои 12 В след палене за да не ги режеш сложи снадка на повечето модели към комплекта за фарове има бушони с букси и готовоили други подобни където ги има по магазините.https://www.proarm.info/userfiles/pr...roduct_628.jpg Сигурно още на поне няколко места има срязани кабелите и снадено по стандартния начин ама хаиде .FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Re: кола
galinchooo написа:Този вид снадки също не го ползваме колега.Къса и наранява кабелите ако са по дебелички.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар