Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

RTA и тунинг на кар аудио

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

RTA и тунинг на кар аудио

Здравейте, така и така съм се разписал на различни теми та да питам и това което ме гложди от известно време.Компонентите в колата ми са купени и монтирани отдавна. На вратите съм направил нещо като отливки за елипсите (не са най красивите на света, но за това по-натам) естествено подсилил съм и вратите (пак тънка лайсна). Компонентите не са от най качествените и съответно скъпи, но мисля че са ми ОК за ниждите и финансовата възможност. Предни врати ECX 570, на кората ESK 163L и от скоро на таблото DT24.3 всичко естествено през усилвател не Тъндър. Плеъра е x8600 на Пайнер. Обаче нещо ми липсва в сцената както обичат да го наричат колегите от бгаудио форума. По тази причина сложих и високите де. Та търся човек с качествен микрофон да направим нещо като анализ на звука и да видим какво ми липсва точно. Аз не мога да го определя. Имам програми за уиндоус, както и за андроид но нещо им нямам вяра на тази за телефоните. Ако пък не се намери човек поне по навътре хората да ми кажат има ли в БГ някъде да правят такъв анализ да ида да пробвам там. Поне ще имат опит ако не друго. Не ми се ходи директно в големите работилници че или ще ме нахранят за компонентите или ще ме одръсат здраво за услугата. Пък не карам S класа та да дам 5к за музика.Та според тези в телефона имам драстичен спад в ~500Hz и ~600Hz и съответно голям пик в диапазона 7к-8к Hz. той се получи след монтирането на високите. Уж съм ги позаглушил че много крещят ама пак не е нещо като хората. Знам че без активен кросовър или процесор няма да се коригират нещата, но поне ми се иска да знам какво ми пилсва. Пробвах различн инастройки с филтрите на усилвателя или вградените в плеъра и няма кой знае какво подобрение. За информация сравнявам с домашни компоненти. Било то мои или на приятели. Естествено не са на лампови усилватели или някви хорни за по една камара пари но все пак доста прилични . Та така извинявам се за дългия пост и благодаря предварително на включилите с каквото могат.п.с.аз микрофон си имам но е за общо ползване и не знам има ли смисъл да се пробва с него изобщо при положение че е от тези кондензаторните които губят половината честотен диапазон.
    Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    ----------------------------
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Хайде де никой ли не е правил нещо такова? Дори и професионално?А дали ако модраторите преместят темата в Автоелектроника ще има по-голема вероятност за съвет и мнение?
    182A4.000 IAW49F
    LPG - Lovato EasyFast
    "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Може ли да помоля някой модератор да премести темата в Автоелектроника?Дано там някой има идея и да турне едно рамо.Мерси предварително и поздрави!
      182A4.000 IAW49F
      LPG - Lovato EasyFast

Коментар

Working...
      X