Здравейте, наскоро си купих гореспоменатото фиатче, но фаровете му са много, ама много слаби (късите светлини, дългите са 6+). Купих му h7 крушки на philips +130% светлина, но ефекта беше 10 %. Интересувам се, ако си купя фарове в които има и h3 лупата( моите са без) ще има ли ефект , как се връзват и дали въобще може(към късите или ...)? Обмислям варианта и за ксенон, но въпроса пак е дали да има и h3?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за фарове на пунто 1.2 60 к.с. 2000г.
Collapse
X
-
Стъклата на твоите да не би случайно да са се матирали?Рефлекторите вътре как са?Другите фарове би трябвало да са със същите букси, ама знам ли."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
както ти е писал по-горе колегата първо виж дали се ти регулирани фаровете и състоянието на рефлектора защото ако саслагали по-силни крушки може рефлектора да е изгорял при мен беше така смених фаровета и сега нямам проблеми а ако си вземеш с халоген Н3 можеш да ги направиш дневни светлини като им сложиш диодни крушки
Коментар
-
Днес махнах крушките и светнах с фенерче вътре и видях така наречената юфка. При по щателно оглеждане видях, че рефлектора се е обелил отвън, а за отвътре не ми се мисли как е :D. Ще купувам нови фарове... да препоръчате след като ги купя, къде да ида и да ми ги монтират, регулират и да вържат h3.
Коментар
-
Според теб, колега, кое ще ти излезе по-евтино: 1. Да купиш нови фарове от някоя измислена марка, които са далеч от качеството на оригиналните и ако светят в правилната посока - ще е цяло чудо, или2. Да купиш "нови" фарове (втора употреба), чието състояние не е известно, и няма гаранция че след 3-6-9 месеца няма да подновиш темата, защото ерфлекторите им ще са в същото състояние, или3. Да свалиш твоите, да ги обновиш с ново покритие и да си решиш проблемите със светлината за периода, през който ще притежаваш колата (3-5-7 години), или4. Хипотетичния вариант, при който купуваш чисто нови оригинални фарове с вградени светлини за мъгла?Ако избереш 3., това ще ти струва около 50-60 лв. Другите дори няма да ги коментирам. Ако толкова държиш някой да ти "върже h3" - имай предвид, че това е фар за мъгла и той свети на около 5-10 метра пред колата и предимно встрани от нея. В тази връзка - ако мислиш, че да "вържеш h3" ще ти реши текущия проблем - лъжеш се сериозно. Да не коментираме и липсата на кабели и захранване за тези светлини. Постъпи разумно - рециклирай си оригиналните фарове и не се занимавай с други щуротии. Ако не знаеш какво и как - последвай съвета на колегата dobrujanetza. Навремето и аз така като теб се оплаквах, но след като си рециклирах фаровете, вече 6 години колата е с ксенонови фарове и качеството на осветлението е по-високо от това на някои чисто нови коли.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар