Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със задни светлини Стило с две врати

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със задни светлини Стило с две врати

Колеги почти една година карам Стилко и все нещо не ми беше наред със светлините. Днес реших да сменя буксите, тъй като моите бяха нагорели. Отрязах кабелите и запоих новите букси, обачене съм сигурен дали всичко е наред... Та въпросът ми е дали ще може някой колега с двуврато Стило да каже кое в стоповете за какво е. Мигачите, горните габарити (там където е една крушка и за СТОП) са ми ясни. Също и светлините за задна ги знам кои са, няма как да ги сбъркам и тях. Остава втората светлина за габарит коя е и тази за мъгла коя е. На мен на габарити ми свети най-горе и по средата. Но имам странното чувство, че най-долу трябва да е за габарит... Ще съм много благодарен ако някой помогне.

Горе: Габарит + Стоп;Средата: Габарит;Долу: Светлина за мъгла.Ако най-долу е за габарит, както си мислиш, тогава къде ще е светлината за мъгла? Светлините за мъгла са 21 вата, а габаритите са 5 вата. Това отговаря ли на въпроса ти? А и самите лампи са такива, че не можеш да объркаш коя къде да сложиш и съответно - като видиш къде каква мощност има - лесно ще си направиш извод за какво е тази лампа. Най-общо - габаритите са с ниска мощност - 3-4-5 вата, докато останалите са по 21 вата. Комбинираната е 21/5. От инженерна и научна гледна точка - по-разумно е да размениш кабелите на светлините за мъгла и комбинираната габарит + стоп, но така променяш заводското предписание и ако решиш да го правиш - това е напълно на твоя отговорност. Ако се чудиш защо - така са светлините на Брава: стоп-светлината светва там, където по принцип е тъмно и не свети нищо и много по-лесно се забелязва, отколкото да светне на място, на което вече свети нещо (габаритът). Ако поровиш малко назад из раздела - има една тема, в която е описано как се прави и какъв е резултатът, със снимки и допълнителни обяснения.

Коментар

Много благодаря зо изчерпотелния отговор колега. Значи всичко си свети както трябва. Само за задна се еб*ва нещо, но предполагам, че е в датчика проблема.

Коментар

В датчика е проблема. Обаче не знам дали е от това или не но почнах като си мия колата да си мия и двигателя от прахоляка и до сега повече не ми е правил проблем датчика. Нито един път от първото измиване на двигателя след като ми се поуля с нафта от криво завит датчик на филтъра. Измих го и това чудо почна да свети