Колеги, имам един малък проблем, крушките на километража оборотомера и другите прибори не светят, докато тези за AIR BAG , колан и дисплея нямат проблеми. Като цяло се получава това че не свети, но когато пусна габарити или фарове светлината от дисплея намалява и пак не светят крушките, от къде да започна да търся.П.С. Бутона за аварийни също не функцонира, но мигачите си работят без проблем. (пробвах и с друг бутон но ефект-никакъв). Търся диаграма на бушонитев купето, кой за какво е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Таблото не свети
Collapse
X
-
Нещо не схванах. Не свети подсветката на километража или индикаторните лампи?Ако е подсветката, то пробвай да смениш лампите. До колкото си спомням са 12V/2W и се намират трудно... Зачисти контактите по платката. Ако пак не свети, провери потенциометъра за регулиране на подсветката - понякога се зацапва и не прави контакт. Друг възможен проблем е студена спойка някъде по куплонзите, които влизат в таблото.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
-
Не свет подсветката на километража само, индикаторните лампи си работят безпроблемно. Пробвах с друг потенциометър, проверих крушките, но не мисля че е буксата защото няма как да сетят иначе индкаторните лапми. Единствено като пусна габарити или къси/дълги светлини ми се намалява светлината на дисплея за километропоказателя, но подсветката не свети. Yellow_Flash_Colorz_PDT_21Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
-
Проблема е решен, срам ме е да го кажа де, но съм бил обърнал копчетата за вдигане и спускане на фаровете и тези за осветлението. Всичко доиде на място след размяната. Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Yellow_Flash_Colorz_PDT_47 Благодаря за отговорите на колегите. П.С. Копчето на аарийните проработи, след като смених бушона защото газаджията явно е дал нещо на късо и е изгорял бушона.Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар