Здравейте, Имам проблем с показанията на компютъра за моментен и среден разход. Моментният разход като че ли отчита на обратно - когато не се подава газ и колата е в движение, показанието се вдига на 50л/100. Когато се подава много газ или педала е до дупка, показанието е 4.0-5.0л/100, когато се отпуска педала или се натиска равномерно, показанието на разхода е 20-25-35 или се вдига. Грешните показания не са свързани със забавяне, т.е. ако дълго време караш, с равномерно, дълго време ще показва примерно 25л. От там и средният разход също е грешен, при реален примерно 8л/100, отчитането е 13-15л... при градско е обратно, показанието е по-ниско. За останалите показания, пробег, температура, радио, компютъра отчита нормално. Ако има значение, колата е Гранде Пунто, 2009г. Върнаха ми компютъра към първоначалните фабрични настроики, но проблемът не се оправи. Имам колата съвсем отското, нов внос от Италия, така че нямам представа кой и какво е правено преди... Някой имал ли е подобен проблем и по-важното, решил ли го е? [/b]
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с показанията на компютъра - моментен и ср. разход
Collapse
X
-
кола
Я прочети какви показания дава и помисли вярно си показва не е грешно просто сметките са други не колко гори а колко ще мине с горивото Нещо такова http://storage.fiat-bg.org/Books/Pun...c.php?p=363229
-
Това колко ще измине колата е друга графа - на англ Range. Тук говоря за Instant Consumption и Average Consumption. Моментният разход тр да показва колко ти гори в момента, средният разход - колко си изразходвал с някакво приближение. Данните тр да са приблизително коректни. Имал съм абсолютно същата кола и показанията са били абсолютно реални. Тук са произволни. Сори, нямам за цел да бистря какво показва и защо, а питам конкретно дали някой е имал СЪЩИЯТ проблем и дали/КАК го е разрешил.
Коментар
-
michael69 написа:Това колко ще измине колата е друга графа - на англ Range. Тук говоря за Instant Consumption и Average Consumption. Моментният разход тр да показва колко ти гори в момента, средният разход - колко си изразходвал с някакво приближение. Данните тр да са приблизително коректни. Имал съм абсолютно същата кола и показанията са били абсолютно реални. Тук са произволни. Сори, нямам за цел да бистря какво показва и защо, а питам конкретно дали някой е имал СЪЩИЯТ проблем и дали/КАК го е разрешил.показанието се вдига на 50л/100. Когато се подава много газ или педала е до дупка, показанието е 4.0-5.0л/100,
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар