Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Озвучаване в Stilo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Озвучаване в Stilo

Здравейте ,колеги!Пускам тази темичка за озвучаване в Stilo...Като цяло имам две идеи и ще реша в най-скоро време коя от тях да осъществя...Първата идея е да запазя оригиналното озвучаване на Stilo-то ,което е супер за заводско ,и да добавя един суб в багажника...Колата е MultiWagon ,така че има доста място ,но не смятам ,че трябва да се заема половината багажник ,пък и не трябва да е нещо прекалено мощно ,заради другите компоненти ,които ще са заводските...Като цяло и тук има два варианта...Единият е да купя готов суб за около 250-300 лв. и един усилвател или да взема по-висок клас говорител и да си сглобя бокса(имам плоскости)...Насочил съм се към GroundZero ,като съм харесал най-ниският им клас 12 инчов говорител ,който струва 157лв....http://aval-bg.com/3048/Ground+Zero+GZIW+300X ,това е което съм харесал (дано не се сметне за реклама) ,като може и да взема 10 инчовия модел ,който също ме устройва ,като мощност...За усилвател съм се насочил към доста бюджетно решение ,а именно на Thunder THUNDER TCA-2152 е моделът ,и имам преки впечатления от модела и ми допада...Свири доста прилично...Втората идея е ,да се подмени заводското озвучаване ,без суб...Ако е този вариант ,съм решил отпред да я оборудвам с http://aval-bg.com/2052/Hertz+EV+165L.5 и http://aval-bg.com/2044/Hertz+DT24 ,а отзад може би компонентна система...Като цяло бюджета е около 300лв...Плеърът е Sony MEX-N5000BT...Аз лично май клоня към първия вариант... Не защото ще думка здраво ,а защото целя да чувам баса ,при ниско ниво на звука...А това без суб е почти невъзможно в този бюджет и при факта ,че че ако е варианта без суб ,говорителите ,че се захранват само от плеъра...Но въпреки това ,смятам да демпна вратите ,независимо ,коя конфигурация ще се прави...Иначе ето и малко характеристики на плеъра:4x55W максимална мощност10 бандов еквалайзер ,от 32Hz до 16KHz3 изхода за усилвател ,като единия е специално за субИма суб контрол и всякакви такива благини за коригиране на позицията и HP и LP филтри ,с корекция на вида на суб-а...Ето и детаилни спецификации на плеъра: http://store.sony.com/receiver-w-blu...Отворен съм към предложения и съвети ,понеже проектът ще се прави в свободното ми време и няма да го прави никой друг освен аз ,така че има време и за промени и за съвети...
    Прикачени файлове
    Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
    Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
    EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Сега ,като се поразрових по сайтовете ,попаднах на един Hertz 12-ка ,за 85 кинта...Мисля да пробвам с него и да си спестя едни 80 лева...
    EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

CD-то .... за нищо не става.Пускай го на пазара и вземи нещо читаво.Иначе за стило :http://aval-bg.com/2019/DLS+R6.2+%D0...B8пасват идеално и ако демпнеш, както трябва вратите, ще се изкефиш на макс (като чета, какво искаш)Просто иди до Авал и ги виж на живо, сравни ги и с ЕВЛ-а на Херц.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ти направо ме утрепа с това за CD-то Имам база за сравнение на доста модели в този ценови клас и това ми допадна най-много... Пък и съм ги слушал доста време на стенда в магазина и затова съм взел това... Пари за Nakamichi не ми се дават... ПП:Засега ще свири Sony - то, но за DLS-ите ще се замисля, защото ще ми спестят хамалогията с прекарването на кабели... Пък може и да ги пусна през усилвател... Но трябва и за задна линия да измисля нещо... Пък и пищялки за отпред...

Коментар

Еми не става. Тва е.Щом искаш ниски при умерено ниво на слушане - разгледай моделите на Pioneer. Имат доста нива на лауднес.Задължително демпване и увиване на механизма за отключване с текстилен изолирбанд(бандажна лента) щото с тия ДЛС-и всичко ще се развибрира.На първо време можеш без филтър и с оригиналните пищялки.За да монтираш, к’ва да е колона - режеш оригиналната и я ползваш за фланец. Няма нужда да купуваш.Просто иди да видиш DLS-a на място
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

С този бюджет от 300лв няма да направиш нищо....Ако колоните на вратите ти са добре и не пръцкат не ги барай а си вземи това:http://oldsite.aval-bg.com/car-audio...we-815---8Ще останеш доволен.Дискотека няма да стане но значително ще ти повдигне динамиката.За да сложиш 12" ва туба с усилвател ще трябва да смениш и заводските тонколони.A в твоя случай компромис без да бараш тонколонте е 10".Примерно това:http://oldsite.aval-bg.com/car-audio...-1044br-Със това:http://www.avitel-bg.com/pioneer-gm-...erСонито е добро.Не слушай какво ти говорят.С необходимите настройки свири перфектно.С тея пайнери само си промиват мозъците.Всички настройки са изкуствено напилени.До там че се пропускат важни детайли.Пък така шъшкат с тея настройки до 8кНz че.......... Старите пайнери свиреха добре,но не и новите.
            FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Аха и като ти дойда в сервиза и ти кажа, че искам SQ и имам заделени 2-3к , Сони ли ще ми предложиш ?
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Емо, аз нямам излишни 2-3 К за музика... Иначе имам още едни говорители, които мога да ползвам за фланци... Иначе ми е известно, че с мощен суб няма да стане добре, защото заводската музика е слабичка... Конкретно от втория модел на Alpine, който е посочил колегата нямам добри впечатления... Няколко бройки съм пускал и всичките хъркат и то със слаб усилвател... Иначе идеята за слабичък суб ми допада понеже няма всичко да дрънчи и ще е с малка кутия... Но пък при DLSите ще отпадне варианта за прекарване на кабелите, както казах...

Коментар

emzo написа:
                  Аха и като ти дойда в сервиза и ти кажа, че искам SQ и имам заделени 2-3к , Сони ли ще ми предложиш ?
                  Хаха...колега ти ми ела с тея пари пък аз знам какво да ти сложа.....На пайнер плеърите свирят да.....но големите модели.В ниския и среден клас...ДА Сони ще ти предложа подчертавам за плеър.Всяка марка си има преимущества.Примерно на Пайнер пък са им хубави тонколоните,басовете и стъпалата независимо кой клас са.На сони колоните свирят добре но кривят рано докато на пайнер свирят и си държат с по малки изкривявания.На сони басовете им са ташак.На Алпин всичко друго без плеърите нисък и среден клас са добри.Даже перфектни.Плеърите на Алпин свирят добре...но.....След усилване над 23 изведнъж лоуда пада и звука става флат..А иди настройвай музиката след това.....Имат и проблем с черпането на ток от акумулатора(като санг,нео и т.н)след като са изключени.Всяка техника си има своите плюсове и минуси и хора като нас дето монтирват и правят стотици хиляди коли на година с най различни комбинации,знаят какво и как може да се сложи в една кола за да свири добре според бюджета.А напоследък в тая криза бюджетът е водеща сила.......Скоро имах един клиент,който дойде и каза че искал хубава музика ама с елипси на Хертц.......Хахахаха....След като на стенда чу елипсите на Пайнер,а те вадиха освен ниски и високи цялата останала гама,която си я дават от производителя......доста се почуди как по форумите се пишат такива глупости а именно от форумите разбрал че Хертц свирел хубаво.Да наистина свири хубаво спор няма.Свири по хубаво от тонколони на сони примерно...НО Тонколоните на пайнер свирят по добре.Та ако ми дойдеш с тея пари знам какво да ти сложа спокойно..Аз казвам кое как да стане за да свирне по добре колата.Но клиента напоследък чете много форуми и в някой случаи сам избира какво да му сложа.Всеки има право на глас.А моят глас не е задължителен а препоръчителен.Не задължавам никой да ме слуша или да купи каквото съм му казал.

Коментар

Predatorsi написа:
                    Емо, аз нямам излишни 2-3 К за музика... Иначе имам още едни говорители, които мога да ползвам за фланци... Иначе ми е известно, че с мощен суб няма да стане добре, защото заводската музика е слабичка... Конкретно от втория модел на Alpine, който е посочил колегата нямам добри впечатления... Няколко бройки съм пускал и всичките хъркат и то със слаб усилвател... Иначе идеята за слабичък суб ми допада понеже няма всичко да дрънчи и ще е с малка кутия... Но пък при DLSите ще отпадне варианта за прекарване на кабелите, както казах...
                    Ако ще слагаш DLS това са перфектни колони.Но не ги вързвай към стъпало.Горят им пищялките.Вържи ги към оригиналната инсталация към сонито.Ще останеш очарован.Но само със смяна на колоните няма да постигнеш ефекта на добра динамика каквото и да правиш(изолации и т.н).Трябва ти буфер.На алпин 10" е слабо басчето да.Но с подходящите настройки на стъпалото свири перфектно.Можеш да го замениш с това,но трябва да си направиш или купиш кутия:http://www.avitel-bg.com/pioneerts-w260s4При това басче вече нямаш ядове никакви.....

Коментар

На твое място за тез пари бих си взел оригиналното ЦД за Стило (така барчето е бая грозно) и максимум 1 субуфер отзад ако толкоз не ти достига баса. Но за мен баса в Стилото е перфектен - стегнат и точен ,много рядко срещано в кар аудиото. И като цяло аудиото е на ниво.

Коментар

iwoto написа:
                        На твое място за тез пари бих си взел оригиналното ЦД за Стило (така барчето е бая грозно) и максимум 1 субуфер отзад ако толкоз не ти достига баса. Но за мен баса в Стилото е перфектен - стегнат и точен ,много рядко срещано в кар аудиото. И като цяло аудиото е на ниво.
                        Хаха...колега щом за тебе саунда е перфектен и то с оригиналното аудио,то значи не си чувал музиката на голф4.пасат4,5.мерцедес ЦЛК 98-2004 с харман и кардън и т.н...........Да не ги изброявам....Стилото свири като кенеф с извинение.Особено с оригиналния плеър та било то и навигацията.Фиат и алфа и ланчия не съм срещал още да свирят добре пък незнам.....Недей пиши глупости моля те....Ако на теб ти харесва това е друг въпрос.Всеки има вкус за музика, но хубавата музика не става с оригиналното обурудване.Има и изключения като БМВ Х5 или ЦЛК с харман и кардън примерно, където ползвам оригиналния усилвател за да постигна звук който с оригиналния плеър може да се мечтае за такъв звук.Преходника на колегата е хубав с барче одтолу и си стои добре.Въпрос пак на вкус.

Коментар

Колега Predatorsi...вчера ги продадох.Заминаха за Севлиево.250лв двете.Новички на 3 месеца.
                          Прикачени файлове

Коментар

Аз лично пкеъра и преходника с барчето си ги харесвам... Заводската музика на Стилото свири даобре... Ако не разбираш... всяка конфигурация си има плюсове и минуси... Тези DLS-и май нямат пищялки или се бъркам... Освен да са объркали снимката в сайта... Мисля да се поразходя тези дни до Авал и да ги видя на жижо и може би да взема едни пищялки, понеже лявата пръщи оъ време на време...

Коментар

galinchooo написа:
                              Хаха...колега щом за тебе саунда е перфектен и то с оригиналното аудио,то значи не си чувал музиката на голф4.пасат4,5.мерцедес ЦЛК 98-2004 с харман и кардън и т.н...........Да не ги изброявам....Стилото свири като кенеф с извинение.Особено с оригиналния плеър та било то и навигацията.Фиат и алфа и ланчия не съм срещал още да свирят добре пък незнам.....Недей пиши глупости моля те....Ако на теб ти харесва това е друг въпрос.Всеки има вкус за музика, но хубавата музика не става с оригиналното обурудване.Има и изключения като БМВ Х5 или ЦЛК с харман и кардън примерно, където ползвам оригиналния усилвател за да постигна звук който с оригиналния плеър може да се мечтае за такъв звук.Преходника на колегата е хубав с барче одтолу и си стои добре.Въпрос пак на вкус.
                              Виж ся , знам че голф и пасат са върха на инженерната мисъл (учудващо го научих в този форум) и не съм слушал системите им, но съм слушал и слушам много и восококачествени ХИФИ системи. Сравнявам звука с тях , не с КАР аудио. Давам си сметка ,че при КАР Аудио и ХИФИ се търсят съвсем различни неща. При кара се търсят изцъклени високи и бас на кило , за да им треперят косите на пасатаджийките. ХК и Босе са предимно маркетингови компании , тъй че изобщо не ги хвали. Гледах ,че в новите голфове високо оборудване и ВОЛВО ХС70 слагат Динаудио - там нещата може и да мязат.Изобщо не твърдя че Стилото е с най-доброто аудио , но е супер за класа автомобил. Мидбасите са хартиени , което прави баса бъз и точен и средите натурални. Акустиката на колата е добра, има си филтри , ВЧ драйверите са на нивито на ушшите, аудиото е учудващо добро (сравнено с ХИФИ).Всеки има вкус за музика - тук си прав и затова към автора на темата - ако решиш да махаш фабричните с радост ще ги взема.

Коментар

Working...
                              X