Здравейте ,колеги!Пускам тази темичка за озвучаване в Stilo...Като цяло имам две идеи и ще реша в най-скоро време коя от тях да осъществя...Първата идея е да запазя оригиналното озвучаване на Stilo-то ,което е супер за заводско ,и да добавя един суб в багажника...Колата е MultiWagon ,така че има доста място ,но не смятам ,че трябва да се заема половината багажник ,пък и не трябва да е нещо прекалено мощно ,заради другите компоненти ,които ще са заводските...Като цяло и тук има два варианта...Единият е да купя готов суб за около 250-300 лв. и един усилвател или да взема по-висок клас говорител и да си сглобя бокса(имам плоскости)...Насочил съм се към GroundZero ,като съм харесал най-ниският им клас 12 инчов говорител ,който струва 157лв....http://aval-bg.com/3048/Ground+Zero+GZIW+300X ,това е което съм харесал (дано не се сметне за реклама) ,като може и да взема 10 инчовия модел ,който също ме устройва ,като мощност...За усилвател съм се насочил към доста бюджетно решение ,а именно на Thunder THUNDER TCA-2152 е моделът ,и имам преки впечатления от модела и ми допада...Свири доста прилично...Втората идея е ,да се подмени заводското озвучаване ,без суб...Ако е този вариант ,съм решил отпред да я оборудвам с http://aval-bg.com/2052/Hertz+EV+165L.5 и http://aval-bg.com/2044/Hertz+DT24 ,а отзад може би компонентна система...Като цяло бюджета е около 300лв...Плеърът е Sony MEX-N5000BT...Аз лично май клоня към първия вариант... Не защото ще думка здраво ,а защото целя да чувам баса ,при ниско ниво на звука...А това без суб е почти невъзможно в този бюджет и при факта ,че че ако е варианта без суб ,говорителите ,че се захранват само от плеъра...Но въпреки това ,смятам да демпна вратите ,независимо ,коя конфигурация ще се прави...Иначе ето и малко характеристики на плеъра:4x55W максимална мощност10 бандов еквалайзер ,от 32Hz до 16KHz3 изхода за усилвател ,като единия е специално за субИма суб контрол и всякакви такива благини за коригиране на позицията и HP и LP филтри ,с корекция на вида на суб-а...Ето и детаилни спецификации на плеъра: http://store.sony.com/receiver-w-blu...Отворен съм към предложения и съвети ,понеже проектът ще се прави в свободното ми време и няма да го прави никой друг освен аз ,така че има време и за промени и за съвети...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Озвучаване в Stilo
Collapse
X
-
Сега ,като се поразрових по сайтовете ,попаднах на един Hertz 12-ка ,за 85 кинта...Мисля да пробвам с него и да си спестя едни 80 лева...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
-
CD-то .... за нищо не става.Пускай го на пазара и вземи нещо читаво.Иначе за стило :http://aval-bg.com/2019/DLS+R6.2+%D0...B8пасват идеално и ако демпнеш, както трябва вратите, ще се изкефиш на макс (като чета, какво искаш)Просто иди до Авал и ги виж на живо, сравни ги и с ЕВЛ-а на Херц.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Ти направо ме утрепа с това за CD-то Имам база за сравнение на доста модели в този ценови клас и това ми допадна най-много... Пък и съм ги слушал доста време на стенда в магазина и затова съм взел това... Пари за Nakamichi не ми се дават... ПП:Засега ще свири Sony - то, но за DLS-ите ще се замисля, защото ще ми спестят хамалогията с прекарването на кабели... Пък може и да ги пусна през усилвател... Но трябва и за задна линия да измисля нещо... Пък и пищялки за отпред...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Еми не става. Тва е.Щом искаш ниски при умерено ниво на слушане - разгледай моделите на Pioneer. Имат доста нива на лауднес.Задължително демпване и увиване на механизма за отключване с текстилен изолирбанд(бандажна лента) щото с тия ДЛС-и всичко ще се развибрира.На първо време можеш без филтър и с оригиналните пищялки.За да монтираш, к’ва да е колона - режеш оригиналната и я ползваш за фланец. Няма нужда да купуваш.Просто иди да видиш DLS-a на мястоF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
С този бюджет от 300лв няма да направиш нищо....Ако колоните на вратите ти са добре и не пръцкат не ги барай а си вземи това:http://oldsite.aval-bg.com/car-audio...we-815---8Ще останеш доволен.Дискотека няма да стане но значително ще ти повдигне динамиката.За да сложиш 12" ва туба с усилвател ще трябва да смениш и заводските тонколони.A в твоя случай компромис без да бараш тонколонте е 10".Примерно това:http://oldsite.aval-bg.com/car-audio...-1044br-Със това:http://www.avitel-bg.com/pioneer-gm-...erСонито е добро.Не слушай какво ти говорят.С необходимите настройки свири перфектно.С тея пайнери само си промиват мозъците.Всички настройки са изкуствено напилени.До там че се пропускат важни детайли.Пък така шъшкат с тея настройки до 8кНz че.......... Старите пайнери свиреха добре,но не и новите.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Емо, аз нямам излишни 2-3 К за музика... Иначе имам още едни говорители, които мога да ползвам за фланци... Иначе ми е известно, че с мощен суб няма да стане добре, защото заводската музика е слабичка... Конкретно от втория модел на Alpine, който е посочил колегата нямам добри впечатления... Няколко бройки съм пускал и всичките хъркат и то със слаб усилвател... Иначе идеята за слабичък суб ми допада понеже няма всичко да дрънчи и ще е с малка кутия... Но пък при DLSите ще отпадне варианта за прекарване на кабелите, както казах...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Коментар
-
emzo написа:Аха и като ти дойда в сервиза и ти кажа, че искам SQ и имам заделени 2-3к , Сони ли ще ми предложиш ?FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Predatorsi написа:Емо, аз нямам излишни 2-3 К за музика... Иначе имам още едни говорители, които мога да ползвам за фланци... Иначе ми е известно, че с мощен суб няма да стане добре, защото заводската музика е слабичка... Конкретно от втория модел на Alpine, който е посочил колегата нямам добри впечатления... Няколко бройки съм пускал и всичките хъркат и то със слаб усилвател... Иначе идеята за слабичък суб ми допада понеже няма всичко да дрънчи и ще е с малка кутия... Но пък при DLSите ще отпадне варианта за прекарване на кабелите, както казах...FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
iwoto написа:На твое място за тез пари бих си взел оригиналното ЦД за Стило (така барчето е бая грозно) и максимум 1 субуфер отзад ако толкоз не ти достига баса. Но за мен баса в Стилото е перфектен - стегнат и точен ,много рядко срещано в кар аудиото. И като цяло аудиото е на ниво.FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
Аз лично пкеъра и преходника с барчето си ги харесвам... Заводската музика на Стилото свири даобре... Ако не разбираш... всяка конфигурация си има плюсове и минуси... Тези DLS-и май нямат пищялки или се бъркам... Освен да са объркали снимката в сайта... Мисля да се поразходя тези дни до Авал и да ги видя на жижо и може би да взема едни пищялки, понеже лявата пръщи оъ време на време...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Коментар
-
galinchooo написа:Хаха...колега щом за тебе саунда е перфектен и то с оригиналното аудио,то значи не си чувал музиката на голф4.пасат4,5.мерцедес ЦЛК 98-2004 с харман и кардън и т.н...........Да не ги изброявам....Стилото свири като кенеф с извинение.Особено с оригиналния плеър та било то и навигацията.Фиат и алфа и ланчия не съм срещал още да свирят добре пък незнам.....Недей пиши глупости моля те....Ако на теб ти харесва това е друг въпрос.Всеки има вкус за музика, но хубавата музика не става с оригиналното обурудване.Има и изключения като БМВ Х5 или ЦЛК с харман и кардън примерно, където ползвам оригиналния усилвател за да постигна звук който с оригиналния плеър може да се мечтае за такъв звук.Преходника на колегата е хубав с барче одтолу и си стои добре.Въпрос пак на вкус.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар