Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

странно смущаване на музиката в колата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

странно смущаване на музиката в колата

От днеска ми излезе много странен проблем все едно си чувах двигателя през задните колони(Докато свири музиката).А като спра музиката само двг се чува буквално през колоните.Странното е че от 1 месец съм със тях и те са вързани през усилвател.Но от днеска ми излезе тоя проблем доста се притесних защото стъпалото и елипсите са чисто нови и никак евтини. Помогнете моля ще почерпим ако трябва... Само да се оправи очаквам мнения по въпроса. Благодаря предварително на отзовалите се
    Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
    Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Плеъра пайнер ли е????
    FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Да? Не мисля че е от него ако трябва утре ще откача усилвателя да пробвам
      Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

кола

Възможните причини основни са два или не е филтрирано захранването на стъпалото или високоволтовите кабели на свещите правят проблем Виж в тъмното дали светят
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Къде се намират тези свещи къде да гледам в тъмното ???? а как да го филтрирам това захранване по точно понеже 1 месец нямаше проблем днеска като се прибрах забелязах ,че почти е спряло но се чува лекичко ... няма значение дали е загрял или студен усилвателя това също да спомена . Звука се чува само когато подам газ към 1000 - 3000 оборота .
          Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

кола

С кой двигател е колата ако е дизел няма викосоволтови кабели/ свещи/от нета замасяване на усилватела и СД в една точка- профилактика на алтернатора- пре*бана маса на изходите при някой Pioneer плеъри- в краен случай може се полага допълнителна екранировка на нужните кабели
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Аз пък го имах тоя проблем като кабела на единия канал беше пред разкачане от плеара. Като го натиках обратно се оправи...
              Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Ibiza написа:
                Да? Не мисля че е от него ако трябва утре ще откача усилвателя да пробвам
                Питам дали е пайнер защото:1.Когато не ти е хваната хубаво масата на стъпалото към купето то започва да черпи маса от чинчовете.Това се случва,когато сами си слагате музика и не внимавате.Пайнера има защита на чинчовете и най-често гори защитата и стъпалото почва да вие.Предполагам че това е проблема.2.Съпалото вие и когато не са хубави чинчовете,но щом не ти е виело от началото на самото поставяне това отпада.Смени касетофона с друг ако можеш и пробвай,НО преди това си хвани масата на стъпалото хубаво на ламарина иЗтъркана предварително да падне боята.НЕ ХВАЩАЙ МАСА ОТ КОЛАНИТЕ.Ако се окаже от пайнера(почти 100% съм сигурен че е от него)го закарай на сервиз да му въстановят защитите.Колата ти е в ред.Не гледай свещи ,динама и тем подобни.Няма да от тях.П.С..Ако и с друг плеър пак вие си провери чинчовете да не са ударени някъде към маса или скъсана маса.
                FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Събота мисля да хвана да изтъркам със флекса ( със диск за пилене ) Някъде из багажника лошото е ,че съм доста ограничен със кабела само около 50-60 сантиметра е ......... защо толкова къс дават във тези комплекти ще откача. Аз сам съм си прекарвал кабелите но си имам понятие колкото да ги прекарам без да гръмна . Кабелите са изолирани прекарани и скрити както трябва никъде не се виждат единствено в багажника :D но предстой и събота да ги прибера максимално .. След като направя тази операция :D ще пиша по принцип още при прекарването имах съмнение дали това ще върши работа за маса ...... абе то върши ама не е много ок така си мисля .... и ще се търси друг вариант . Ако имате предложение кажете на мареа комби къде да го хвана ......
                  Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Е малко след събота ,но все пак седнах да го направя Ето малко снимки Преди как беше масата вързана и сега как я направих Имам чувството че се оправи доста качеството на музиката не знам дали е от това или си втълпявам . Преди усилвателя грееше сега е съвсем леко топъл на същата сила на свирене . Не знам има ли разработване при усилвателя ? Но лошото е ,че съвсем леко се чува това смущаване за което направих темата съвсем леко ( жената не го чува ) Може и вече да си втълпявам :@
                    Прикачени файлове
                    Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Здравей преди всичко си оправи масата. Така свързано, все едно имаш 2 пъти по-малко квадрата(дебелина) на кабела, особено ако усилвателя ти е от по-мощните, почти съм сигурен, че това ти е проблема. Гледай медните жици когато режеш от кабела да се запазят цялостно. Аз за това винаги премахвам гумената част от кабела, като нагрявам леко със запалка и после издърпвам за да се скъса, по този начин не наранявам медта.
                      Прикачени файлове

Коментар

Така ти изглежда колега просто съм направил кабела на 2 понеже клемата е много широка за кабела не знам защо и кабела го направих двоен там не е прекъсван просто има ( обратен завои ) и във клемата влиза за да е по дебел.... защото изпадаше когато беше единичен . Някои китаец не си е свършил работата като хората..
                        Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Working...
                        X