Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пробвах всичко, но не мога да свържа ELM327 BT с лаптоп

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разбирам, ще пробвам тогава Благодаря ти за информацията
    Всичко, което някога съм правил и ще правя по автомобила ми можете да намерите в секцията "За мен > Биография" в профила ми.

Коментар

mitkosoft написа:
      тея андроид програми са разработени точно за ЕЛМ327 особено версии 1.3 и 1.5....двата стандарта за комуникация с нашите коли са чрез чиповете FTDI и ELM327. Не можеш да подкараш ЕЛМ327 с програма правена за FTDI чипове и обратното.
      Да се обзаложим срещу скромна сума, че твърдението ти е грешно ? Естествено, веднага правя демонстрация.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
        mitkosoft написа:
        тея андроид програми са разработени точно за ЕЛМ327 особено версии 1.3 и 1.5....двата стандарта за комуникация с нашите коли са чрез чиповете FTDI и ELM327. Не можеш да подкараш ЕЛМ327 с програма правена за FTDI чипове и обратното.
        Да се обзаложим срещу скромна сума, че твърдението ти е грешно ? Естествено, веднага правя демонстрация.
        Кво да се обзалагам имам torque pro платен и не можах да вържа през usb ftdi адаптера макар,че програмата потдържа usb връзка. Отделен е въпроса че не всички автомобилни екута се потдържат. Програмата го разпознава адаптера но връзка с еку няма
        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

И колега що все срещу пари, дай един път без пари пък белкем някой дойде те почерпи до зарата, при условие че елм адаптера струва 3 долара в китайските сайтове и 6.80 за програмата, що трябва някой да ти плаща за да види как става след като срещу 10 лева всеки ще може сам да пробва...вае пак всички велики открития са излезли от проба и грешка
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Аз имам чувството че си във форума за препечелване на допълнителни доходи, няма лошо , но не забравяй да декларираш доходите си пред данъчните
            Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Щоту, г-н компютърен инжинер, така както си го написал - са пълни глупости.А за данъчните ми декларации - не бой се.и така .... да се обзаложим ли? ще ти дойда на крака в Сливен, за да ти демонстрирам, че поста ти по-горе е неверен.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

възможно е да стане, ако програмата потдържа двата адаптера както FES например ги потдържа. Аз говорих Torque Pro, пробвах с УСБ връзка с FTDI чип и не стана връзката...спазвам всички изисквания...андроида ми е КитКат има си USB Host Support и пак не става, не че съм се занимавал много да го подкарам просто от няколко опита не стана. Тва е моя опит с тая програма и с тоя вид кабели.
                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Аз от компютри не разбирам,че съм обикновен юзер.Ама да кажа какво мисля..........Програмата като е писана за ЕЛМ-а тя трябва да каже на ЕЛМ-а да се свърже с колата.За целта обаче,смартфона,таблета или лаптопа на който е програмата,трябва да има връзка с ЕЛМ-а.Въпросната връзка с ЕЛМ-а може да е по кабел или без кабел.И в двата случая на телефона(или каквото и да е там) трябва да има съответния драйвер за връзка с ЕЛМ-а по кабел или по без кабел.Точно по въпроса нямам опит.Имам богат опит с комуникацията с газови уредби по блутуут.А връзката по кабел с ЕЛМ-а може да стане и с PL2303 или MAX232,което означава че програмата не е писана за FTDI а за ЕЛМ.
                  OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Здравейте на всички. Последните дни продължих работата по интерфейса и запояването на резистор 47кОМ-а върху R1. Ще кача снимки от резултата, за да може след време ако някой има същия проблем да види какво съм направил. Утре ще изпробвам дали се свързва към колата Поздрави на всички Преди - http://i.imgur.com/KrvMPn8.jpgСлед - http://i.imgur.com/Kjn7Pte.jpghttp:/...om/ixxkF9m.jpg
                    Всичко, което някога съм правил и ще правя по автомобила ми можете да намерите в секцията "За мен > Биография" в профила ми.

Коментар

дано стане, но имай предвид, че не всички коли се потдържат от тея адаптери, колкото и да се плюнчи Емзо и да се прави на голям. Оригинални качествени адаптери са около 150 долара, не може да се очакват чудеса от платка за 3 долара барабар с микроконтролер ПИК на нея, че и някой програмист си е играл да пише програми...сеш ли се на къде бия....Има колега във форума пише се vgeorgiev продава направени от него бордови компютърчета които според отзивите работят безотказно и струват към 100 лева....а сега пак си помисли дали адаптер за 3 долара ще работи както трябва на всички коли......????
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

просто си има разни протоколи за комуникация които се съмнявам да се потдържат всичките от тея евтини адаптерчета....в продавалника се търгуват по 15-16 лева тея глупости поне не е много скъпо за пробата....аз лично преди време се бях навил да създавам програма за андроид за онборд диагностика през смартфона...свързах се със фирма (една от най-големите в България за разработка на андроид приложения) веднага ми казаха че ако ще почнат работа по проекта ще искат 6000 лева първоначално, така, че не вярвям и не вярвам на глупости че всичко китайско може да се побългари и едва ли не от фиат да се пригоди да работи за Мазерати....и разни клетви да ми идват на крака да ми доказват, че можело. Дето ше ми идвап на крака вземи го сподели с колегите които имат нужда и ше ти направим курбан за здраве...аз моята коал си я чета с кабел когато се налага...така, че който има кво да помага нека да каже...всичко останало е СПАМ според правилата на форума...
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

да ся ше кажеш "ама кво четеш като не разбираш бъкел" не ми дреме ко мислиш за мене. Карам си таралясника...сипвам нафта...изкарвам си парата и не ми дреме кво си мислят заралиите за мене...аз не се заяждам с никой ако имам мнение го изказвам за това е форума за да се дискутира....айййй аман от злобата ти ей...ти си най-негативната личност във форума.....
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Здравейте на всички. Измина около седмица от последния отговор в тази тема. Само за да довърша темата и какво съм направил по въпроса искам да кажа, че този ELM327, с който имах проблем в предишните постове и на който правих промени по R1 го бракувах. Купих си нов интерфейс ELM327 с FTDI чип с USB(на прикачената снимка). Свързах го с ODB на Гранде Пунтото ми. МултиЕкуСкан, с опция ELM327 1.3+ на COM2 и достъпих абсолютно всички модули, които програмата има за моята кола. Изключително съм доволен, вече няма да занимавам хора да свързвам колата с компютър. Дано тази тема помогне на някой с Гранде Пунто със същия проблем някой ден Поздрави на всички.ELM327 с FTDI чип и USB - http://i.imgur.com/sFYYrTP.jpg

Коментар

Браво. И все пак кво излезна, че предположенията ми за FTDI се оказаха правилни. И все пак колега в тея адаптерчета има микроконтролери и явно твоето е било с незаписан ROM , което никак не е изключено за нещо което се произвежда за без пари толкова бързо колкото се дялка клечка за зъби.
                              Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Working...
                              X