Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Гранде Пунто 2005 - кабел диагностика

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Гранде Пунто 2005 - кабел диагностика

Здравейте, правя няколко малки ремонта сам, бавно и систематично по моето Гранде Пунто 1.9JTD. Не искам да ходя всеки път на диагностика, да занимавам хора, а когато ми скимне да си свържа кракната multiecuscan-а с кабел и да си гледам нещата по колата. Въпроса ми е, точно кой кабел ще ми е свърши работа. Пробвах и написах в olx "кабел диагностика фиат" и ми излезнаха няколко по 20 лева. Кажете кой ще стане за моята кола Благодаря на всички за информацията, а някой ден, когато се науча и аз ще помагам на такива като мен Тези в прикачените снимки примерно стават ли (по 19 лева от Казанлък) ?
    Прикачени файлове
    Всичко, което някога съм правил и ще правя по автомобила ми можете да намерите в секцията "За мен > Биография" в профила ми.

Този ти е за двигателя, за сервото и другите компоненти май искаше такъв>Поне при МК2 2003 май не ставаше.Ред.: виждам, че и ти си го качил. Не знам с долният дали ще можеш да достъпиш до всички компоненти и да минеш само с него. Нека колегите кажат.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

TЦ.. трябват няколко прехода. Пробвал съм да чета Гранде и Evo и с ККЛ и ОБД иска си преходи. Ето една снима да видиш за какво говоря.Влез в страницата на Multiecuscan и се запознай с интерфейсите и ще разбереш кое защо какво. Поздрави
      Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
      И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
      .

Коментар

Така като гледам ти трябва ELM и и адапторен кабел за него.Повече инфо http://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx
        Прикачени файлове
        Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
        Chevrolet Aveo

Коментар

cs_aleksandar написа:
          TЦ.. трябват няколко прехода. Пробвал съм да чета Гранде и Evo и с ККЛ и ОБД иска си преходи. Ето една снима да видиш за какво говоря.
          Да разбирам го вече. Днес си поръчах ELM 327. Сега ще търся някъде да намеря тези преходници в olx Благодаря за информацията.
          Всичко, което някога съм правил и ще правя по автомобила ми можете да намерите в секцията "За мен > Биография" в профила ми.

Коментар

Kemaloff написа:
            Така като гледам ти трябва ELM и и адапторен кабел за него.Повече инфо http://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx
            Да сега разгледах сайта. Означава че ми трябва елм-а + преходник OBDKey C19, който предполагам че е жълтия. Ще търся да купя тези преходници някъде в нета. Ако случайно някой знае от къде да изпраща на лично Поздрави на всички

Коментар

Преди секунди намерих тези три преходника за 25 лева. Мисля, че този виолетовия не ми е много нужен. Прикачвам снимка и ако ги харесате ги поръчвам
              Прикачени файлове

Коментар

Е кво да ги харесваме Те са
                .

Коментар

Здравейте на всички отново, всички кабели са при мен, но ELM 327 интерфейса е с bluetooth. На лаптопа имам bluetooth. Засичам ODB2 интерфейс на 16-ти COM. Влизам в multiecuscan и в настройките на програмата, на таб интерфейси избирам elm / bluetooth 1.3+. Слагам скоростка 32к и тествам за връзка. В теста минават 10 неща, стига се до края на теста след OK OK на почти всички тестчета, след което най-отдолу ми изписва, че този интерфейс няма да послужи за нито един модул. След това се пробвам да се свържа към някой от модулите на колата ми, но ми казва, че този ELM не може да се свържи и да проверя COM-овете и интерфейса. За теста изпробвах абсолютно всички опции на интерфейси от настройките, абсолютно всички възможни комбинации между тип интерфейс и COM и след това правя тест. На повечето ми излизат time-out-и, и само на 16ти COM, тестовете минават с ОК ОК и ми накрая ми излиза този ред, в който пише че няма да свърши работа за нито един модул. След като теста мине, изпробвам да се свържа към всеки модул по отделно(ABS, engine...), но не успявам. Когато откача кабела и се пробвам на 16-ти COM не може, което означава, че е там. Като цяло пробвах всички комбинации. Помагайте с идеи Поздрави.

Коментар

От кой квартал си ? може да се видим някъде ако си свободен , да видим за какво иде реч , ще си взема и лаптопа и кабелите. Пари не искам !!!
                    .

Коментар

Искам с този отговор да довърша поста, за да помогне някой ден на някой, които има същия проблем било то на Гранде Пунто или друг модел Фиат. Купих си ELM327 с FTDI чип - USB. Свързах го с компютъра, win7 си изтегли последните драйвери, свързах го с колата, стартирах МултиЕкуСкан, на опциите избрах ELM327 1.3+, 32k скорост, и COM-а на който ми засече устройството. Супер лесно е всичко. След това, благодарение на жълтия кабел от горните постове, можех да се свържа с който си искам модул, да видя който си искам параметър и абсолютно всичко, което искам. Поздрави на всички, дано някога помогна на някой.
                      Прикачени файлове

Коментар

Working...
                      X