Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

рестартиране на ЕКУ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

рестартиране на ЕКУ

Здравейте,става въпрос за фиата 2.4жтд въпросният фиат няма букса за елм327 долу при бушоните(или аз не видях)ZFA18500000308552направих почистване на дебитомера, и вчера напръскаха буксата му с контактен спрей, но днес валеше и не ми се отваряше капака, та запалих без закачена букса, като очаквах да влезе в авариен режима.. да ама не.сравнявам го с пежото,защото при откачен дебитомер не вдига повече от 3к обор., а тук не е така.Сега искам да закача дебитомера, да ресетна еку и да видя как ще се държи, но само с откачане на АБ ще стане ли ?За диагностика ми трябва преходник от елм327 към три пинова букса нали така?
    Fiat Marea 2.4 JTD+
    Fiat Marea 1.6 2000г. + ГИ
    Peugeot 406 2.0hdi - once upon a time
    Renault 19/1.7mi/ - crash

Просто закачи буксата.Няма такъв ресет, за какъвто ти си мислиш.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

добре де ама не намирам разлика във вървежа с и без него, а би трябвало да има нали така?искам се закача да го вида и по дали на еку, ама ще мине време докато поръчам преходник...може би аз не се изразих правилно - за адаптация говоря аз
      Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Няма такава тук.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Трябва ти преходник, към 10 лв. е, буксата ти най-вероятно е горе на бомбето на макферсона, откъм пасажера.Тук "аварийния" режим се изразява в това, че като откачиш буксата, ЕКУ-то записва 2 грешки - дебитомер и за температурата на въздуха, понеже и тоя датчик се намира в дебитомера. Лампата за проблем не светва. Та щом ЕКУ-то разбере, че няма дебитомер, започва да си смята горивото по предварително зададени таблици спрямо оборотите. Колата върви малко по-мудно и харчи с половин литър отгоре. Щом вкараш буксата и запалиш мотора, нещата сами си идват на мястото, само грешките си остават записани, но това няма никакво значение.Ако дебитомера е прецакан тотално, колата ще върви много по-добре с откачена букса.С диагностика можеш да го провериш по волтажа дали работи. Ако показва над 4 волта е ~ОК. Ако е забил на едно и нещо - откачвай буксата и търси нов. Ако стойностите се менят, но не стигат до 4 волта при високи обороти - за чистене е.Това с ресета на ЕКУ-то и адаптацията е за стъпковия мотор при бензиновите мотори.
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

ясно!месри за инфото. Ще закача буксата, ще купя преходник и от данните по еку ще преценя дали е прецакан дебитомера
            Fiat Marea 2.4 JTD+

Коментар

Working...
            X