Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Engene Fault

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Engene Fault

Здр. имам проблем с моето стило (фиат стило 1.6 /16v/2003) свети лампата за чека на моторния компютър,губи мощност (прави го избирателно ), двигателя изпада в резонанс , след компютърна диагностика излиза че е записала грешка на датчика за положението разпределителния вал (слаб сигнал) , след смяната му ефекта е същия продължава да свети лампата и да записва тази грешка !!! Ще бъда много благодарен ако някой има идея и я сподели за да реша този проблем !!

ако напишеш заглавието на темата ти в търсачката ще намериш доста информация за проблема ти и отстраняването му колега и не се плаши не е нещо невиждано за Стило 1,6 !!
    Fiat Stilo 1.6 16V 2002 (LPG Romano)

Коментар

Ако го караш от скоро в никакъв случай не вярвай на компютъра,а започни да търсиш проблема в самия него.Намери някой майстор който разбира от електроника,проверете дали вече не е отварян и ако не е отворете го и да провери всички спойки и пътечки една по една.След което ако намери дефектни да ги оправи и махни компа от двигателя,защото температурата която излъчва му е....а м....та.Загубата на мощност може да е от много неща : датчик на коляновия вал,ламбда сонда,дросел и какво ли не.НО не вярвай на всеки който има някаква си програмка за диагностика на личния си лаптоп,защото отчитат грешки,но няма показатели и подвежда.
      Fiat Stilo 1.6 16V (5 dr) (103 Hp)

Коментар

Аз се занимавам с електроника и вече съм презапоил всички споики по комппютъра проверил съм го за изгорели елемети и дефекти проверил съм и датчика на коляновия вал чрез замяна с друг от друго стило, махнал съм и компа от двигателя , датчика на коляновия и на разпределителните валове съм ги закачал на осцилоскоп и показателите са в норма ... След тези манипулаций по компютъра има огромно подобрение но остава проблема с светналата лампа!!! Ходих на диагностика и там изписа че проблема е в слаб сигнал от датчика на разпределителния вал.. А този сигнал сам го измервал на няколко места едното е на самия конектор на датчика другото място е на самите конектори на самото ЕКУ да не да пропада сигнала някаде по кабелите но не за жалост проблема не е от там ..

Коментар

Pavel87 написа:
          Аз се занимавам с електроника и вече съм презапоил всички споики по комппютъра проверил съм го за изгорели елемети и дефекти проверил съм и датчика на коляновия вал чрез замяна с друг от друго стило, махнал съм и компа от двигателя , датчика на коляновия и на разпределителните валове съм ги закачал на осцилоскоп и показателите са в норма ... След тези манипулаций по компютъра има огромно подобрение но остава проблема с светналата лампа!!! Ходих на диагностика и там изписа че проблема е в слаб сигнал от датчика на разпределителния вал.. А този сигнал сам го измервал на няколко места едното е на самия конектор на датчика другото място е на самите конектори на самото ЕКУ да не да пропада сигнала някаде по кабелите но не за жалост проблема не е от там ..
          Провери му веригата в ЕКУ тогава. Опаааа веднъж ли писал разпределителен, веднъж колянов - Кое е вярното?

Коментар

Cokity написа:
            защото отчитат грешки,но няма показатели и подвежда.
            Извинявай колега, но това не го разбрах!!!

Коментар

Cokity написа:
              ........защото отчитат грешки,но няма показатели и подвежда.
              Странно изказване. Лаптопа или "програмката" отчитат или прочитат или какво ???????Опаа.... модератор ме е изпреварил Това на добре ли е, на зле ли е ....
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                Опаа.... модератор ме е изпреварил Това на добре ли е, на зле ли е ....
                Просто отчитаме и двамата една и съща мъдра мисъл колега. :D :D :D

Коментар

naskobg написа:
                  Cokity написа:
                  защото отчитат грешки,но няма показатели и подвежда.
                  Извинявай колега, но това не го разбрах!!!
                  Имам предвид,че моята кола я закачахме на една програма която показваше на първа ламбда бедна смес,а на втора ламбда богата,но не показваше стойности.Това е объркващо,защото може да е от дросел,може да е от датчик на коляновия вал и прочие.След като я закачихме на лицензиран софтуер в сервиз си показа,че при 900 оборота и при 3000 ламбдата не отчита промяна.Затова казвам да се диагностицира само с качествени програми,а не които долу горе те насочват към проблема,но няма как да бъде фиксиран.
                  Fiat Stilo 1.6 16V (5 dr) (103 Hp)

Коментар

Казвам че съм проверил и двата датчика.. По едно време пишеше грешки и за двата датчика. Но сега остана грешката само за ниския сигнал на датчика разпределителния вал!!! Колата е закачана на два или три оригинални фиатски тестера и всички показват ’нисък сигнал на датчик разпределителен вал’

Коментар

Pavel87 написа:
                      Казвам че съм проверил и двата датчика.. По едно време пишеше грешки и за двата датчика. Но сега остана грешката само за ниския сигнал на датчика разпределителния вал!!! Колата е закачана на два или три оригинални фиатски тестера и всички показват ’нисък сигнал на датчик разпределителен вал’
                      Сменяй го. Но с НОВ.

Коментар

Или буксата е за проверка или колата е за презацепване. По скоро първото
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Pavel87 написа:
                          Тестера за диагностика е най-обикновен инструмент.Самата диагностика се прави от човека който борави с този инструмент,ако знае как да го прави!Пианото също е инструмент.Аз пиано няма да си купя защото не зная какво да правя с него! :D
                          OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

Working...
                          X