Здр. имам проблем с моето стило (фиат стило 1.6 /16v/2003) свети лампата за чека на моторния компютър,губи мощност (прави го избирателно ), двигателя изпада в резонанс , след компютърна диагностика излиза че е записала грешка на датчика за положението разпределителния вал (слаб сигнал) , след смяната му ефекта е същия продължава да свети лампата и да записва тази грешка !!! Ще бъда много благодарен ако някой има идея и я сподели за да реша този проблем !!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Engene Fault
Collapse
X
-
Ако го караш от скоро в никакъв случай не вярвай на компютъра,а започни да търсиш проблема в самия него.Намери някой майстор който разбира от електроника,проверете дали вече не е отварян и ако не е отворете го и да провери всички спойки и пътечки една по една.След което ако намери дефектни да ги оправи и махни компа от двигателя,защото температурата която излъчва му е....а м....та.Загубата на мощност може да е от много неща : датчик на коляновия вал,ламбда сонда,дросел и какво ли не.НО не вярвай на всеки който има някаква си програмка за диагностика на личния си лаптоп,защото отчитат грешки,но няма показатели и подвежда.Fiat Stilo 1.6 16V (5 dr) (103 Hp)
Коментар
-
Аз се занимавам с електроника и вече съм презапоил всички споики по комппютъра проверил съм го за изгорели елемети и дефекти проверил съм и датчика на коляновия вал чрез замяна с друг от друго стило, махнал съм и компа от двигателя , датчика на коляновия и на разпределителните валове съм ги закачал на осцилоскоп и показателите са в норма ... След тези манипулаций по компютъра има огромно подобрение но остава проблема с светналата лампа!!! Ходих на диагностика и там изписа че проблема е в слаб сигнал от датчика на разпределителния вал.. А този сигнал сам го измервал на няколко места едното е на самия конектор на датчика другото място е на самите конектори на самото ЕКУ да не да пропада сигнала някаде по кабелите но не за жалост проблема не е от там ..
Коментар
-
u_bo
Pavel87 написа:Аз се занимавам с електроника и вече съм презапоил всички споики по комппютъра проверил съм го за изгорели елемети и дефекти проверил съм и датчика на коляновия вал чрез замяна с друг от друго стило, махнал съм и компа от двигателя , датчика на коляновия и на разпределителните валове съм ги закачал на осцилоскоп и показателите са в норма ... След тези манипулаций по компютъра има огромно подобрение но остава проблема с светналата лампа!!! Ходих на диагностика и там изписа че проблема е в слаб сигнал от датчика на разпределителния вал.. А този сигнал сам го измервал на няколко места едното е на самия конектор на датчика другото място е на самите конектори на самото ЕКУ да не да пропада сигнала някаде по кабелите но не за жалост проблема не е от там ..
Коментар
-
Cokity написа:........защото отчитат грешки,но няма показатели и подвежда.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
naskobg написа:Cokity написа:защото отчитат грешки,но няма показатели и подвежда.Fiat Stilo 1.6 16V (5 dr) (103 Hp)
Коментар
-
Казвам че съм проверил и двата датчика.. По едно време пишеше грешки и за двата датчика. Но сега остана грешката само за ниския сигнал на датчика разпределителния вал!!! Колата е закачана на два или три оригинални фиатски тестера и всички показват ’нисък сигнал на датчик разпределителен вал’
Коментар
-
u_bo
Pavel87 написа:Казвам че съм проверил и двата датчика.. По едно време пишеше грешки и за двата датчика. Но сега остана грешката само за ниския сигнал на датчика разпределителния вал!!! Колата е закачана на два или три оригинални фиатски тестера и всички показват ’нисък сигнал на датчик разпределителен вал’
Коментар
-
Pavel87 написа:Казвам че съм проверил и двата датчика.. По едно време пишеше грешки и за двата датчика. Но сега остана грешката само за ниския сигнал на датчика разпределителния вал!!! Колата е закачана на два или три оригинални фиатски тестера и всички показват ’нисък сигнал на датчик разпределителен вал’OVB X18XE1 седан+ГИ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар