Интересува ме някои има ли представа дали информацията на имобилайзера се намира в процесора на бодукомпа и дали е възможно да се прехвърли процесора на друго боди от кола донор
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
електроника за проблем с бодикомпютър на Стило 1.8 16В
Collapse
X
-
Доколкото знам имобилайзера е чип на ЕКУ-то. Със сигурност знам, че може да се шунтира. Има и начин да се направи така, че компютъра да стане plug and play и реално да се заключи към първата кола, на която се качи.А ако е само чипа би трябвало да може и да се прехвърли на друга кола.Мога да ти дам контакт на човек, който може да ти помогне с тези неща. Аз се обърнах към него за ремонт на комп на Стило 1.6.Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
Fiat Stilo '02 1.6 16V
-
Ето как се направих plug and play на Фиат Брава: [HOW TO] ECU EDC15C5 ресет на имо-то..Може да е полезно.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
направиих си експеримент прехвърлих процесора от изгоряло боди на здраво от същия вид и ефекта е следния:отначало запали и след нямя и минута угасна колата като светна лампата на имобилайзера не следва ли иммо кода да се намира запаметен в процесора или трябва да се премести и някой от микроконтролерите напримерслед операцията по трансплантиране на ЦПУто с ФЕС откривам само ЕКУ на двигателя и никой друг модулне мисля че на Стило може да се шунтира имото и plug and play няма как да стане поне аз не виждам физическа възможностидеята ми е да разбера дали цялата информация нужна за правилното функциониране на имобилайзера се намира в ЦПУто на бодикомпа което да ми послужи за един личен проект който реализирам в момента
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар