Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем със свалянето на оригиналното радио

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем със свалянето на оригиналното радио

Значи проблемът е следният - искам да си сменя оригиналният касетофон, но не мога да го извадя. Крачетата отдолу където трябва да се повдигнат нагоре са се запънали и не мърдат и по-точно са се изместили навътре и колкоко и да ги повдигам с нож не става и си запират отдолу. Има ли друг начин за сваляне. С техниката показана във форума не става при мен. Възможно ли е да се свали централната конзола, заедно с касетофона. Също възможно ли е да се свали предният пластмасов панел на касетофона, да се видят по-добре крачетата и да напъна с дебела отверка. Ако ме нервира още веднъж като днес ще направя мястото около касетофона като цъфнала роза, а искам да го сваля културно без да се нервирам и да го счупя накрая.

Колега с нерви нищо няма да можеш да постигнеш незнам твоят касетофон от кой модел е но захващането е еднакво от долният ръб на около 2 см на горе е пластината много е мека и не иска много натискане просто да е на подходящото място ако я оцелиш с ношчето тя ще се прибе в посока на касетофона но има и още две пластини от горе на касетофона които не можеш да натиснеш и ако освободиш страничните с леко разклащане ще стане ; Успех
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

е точно тия долните пластини са се усукали и дори да ги захвана с ножче и калкото и да ги повдигам да се освободят не мърдат достатъчно да се освободи касетофона и да излезе. Затова търся алтернатива за сваляне - евентуално цялата централна конзола или панела на касетофона и оттам да бръкна хубаво при пластините

Коментар

Абееее недей бий Фиата не е виновен

Коментар

Съвсем скоро се борих със същия проблем!Решението е не, да разглобиш цялото табло, ами просто напъни яко и долните крачета се огъват назад и след това като го извадиш касетофона просто ги изправи в старата позиция! Само внимавай защото има и момент в който може да се подпъхнат, тогава върни малко назад повдигаш ги с нещо и пак теглиш
          FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
          FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
          FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

атака, мойто точно са се подпъхнали и дори да ги дърпам напред в изходна позиция, не достигат до там да мога да ги повдигна в оригиналните си легла. Ще го сваля, но няма да е лесно, иначе питането беше за някакъв алтернативен начин по-културен само с развиване на болчета, но щом няма ще се напъва

Коментар

LDM

Ходи в тояга там ще ти го свалят за 5 мин

Коментар

Re: проблем със свалянето на оригиналното радио

intriga написа:
                Значи проблемът е следният - искам да си сменя оригиналният касетофон, но не мога да го извадя. Крачетата отдолу където трябва да се повдигнат нагоре са се запънали и не мърдат и по-точно са се изместили навътре и колкоко и да ги повдигам с нож не става и си запират отдолу. Има ли друг начин за сваляне. С техниката показана във форума не става при мен. Възможно ли е да се свали централната конзола, заедно с касетофона. Също възможно ли е да се свали предният пластмасов панел на касетофона, да се видят по-добре крачетата и да напъна с дебела отверка. Ако ме нервира още веднъж като днес ще направя мястото около касетофона като цъфнала роза, а искам да го сваля културно без да се нервирам и да го счупя накрая.
                Тук, Alexius е споделил опита си по проблема, дано ти свърши работа:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...592&highlight=

Коментар

Re: проблем със свалянето на оригиналното радио

hit-ko написа:
                  Тук, Alexius е споделил опита си по проблема, дано ти свърши работа:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...592&highlight=
                  Колега hit-ko и аз имам същия проблем и не мога да се справя. При мен се получава същото както при "intriga". И обяснението на "Alexis" не помага в случая(за съжаление). Моята "музика" е по-различна - от онези само с бутоните. Може би това е причината(незнам), ама колеги мъчих се доста и то не с ножче, а със специална пластинка, която е в комплекта на Philips. Е не става и не става. За сега съм така, ама нямам осветление на "врътките" на климата. ПОМАГАЙТЕ.П.П. От две места вече "специалистите" като ми видат музиката и се хващат за главите.
                  Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                  Lancia Y

Коментар

СВАЛИХ ГО :D обаче ми се е*а ...... Как го постигнах - долните 2 пластини се бяха увъртяли почти спираловидно и нямаше как с повдигането им да се извади касетофона. След дълго бутане напред назад, нагоре надолу и яко псувни успях да го извадя на 2см напред, колкото да се видят вътрешните 4 винта с глава за шестограм. Предприех сваляне на централната конзола и касетофона излиза с нея, после оттам се вади лесно. Поражения няма, единствено сега касетофона е без 2те долни пластини, но това в никакъв случай не му пречи да се прибере и закопчае перфектно само на горните 2, така даже е по-добре, защото усукването се получава при повторно слагане и пластините отдолу отиват на кино. Ето как се прави - вече сте нервирани достатъчно и псувате толкова силно, че предното стъкло се запотява цялото. Касетофона се е показъл малко напред, но не излиза мамка му. Хващате страничните крайща и почвате да дърпате във всички посоки, докато се покаже напред поне на 2 см и малко повече. Намирате много тънка отвертка със сменящи накрайници тип шестограм и слагате нужния размер(не помня кой беше). Дърпате от едната страна към вас касетофона, колкото е възможно повече напред, за да се покаже достатъчно широк отвор да вкарате отвертката и да развиете винтчето. Така всичките 4 вътрешни винта зад панела на касетофона. Тези винтове държат горната част на централната конзола и без тяхното развиване не можете да я свалите. Има тема къде се намират всички винтове и използвайте търсачката да се ориентирате. Сваля се конзолата и касетофона фактически се държи на нея, после много лесно отзад си изправяте пластините и си го вадите без проблем. Аз мойте долни пластини ги развих и направо ги изхвърлих, че няма да мога да понеса това отново да го правя

Коментар

Ами мъчих се, мъчих колега, ама ме достраша да опъвам повече. Отказах се. Не мога. Ще го счупя от дърпане. Явно не е начина със сила, ама като незнам как. Не мога да го измъкна на повече от 5мм, та камо ли на 2 см. Всичко скърца и пука. Отказвам се, ще търся "спец" . Само той да не го счупи, че не знам коя глава ще го отнесе.
                      Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                      Lancia Y

Коментар

и аз и аз, ма без да гледаш Повярвай който и да е майстор няма да го свали по-културно от теб самия, ще ти кажат ела след 1 час и си прави сметка какво ще го правят при положение, че не е техен и кинти щи вземат отгоре на това . Предния панел е доста здрав, така че пробвай по-смело иначе ще си седи вечно там. Моя го свалих единствено да видя как е прекарана инсталацията до него, иначе ще го подменям по-натам с СД, щото 2 канала не са ми достатъчни, при положение, че има изградена перфектна фабрична инсталация за 6 говорителя Още нещо щом ти излиза на 5 милиметра ме навежда мисълта, че пластините са ти в леглата на панела и не са се усукали, мойте бяха пропаднали надолу и се бяха подпъхнали под касетофона, затова излизаше по-навън. Незабравяй, че освен долните имаш и горе 2 държащи пластини, които също се освобождават

Коментар

Моята музика ми я свали 1 познат от Басмания / Плевен. Трябваше да е светло и работата беше за около 2 минути. Ще направя снимки и утре ще ги кача.
                          Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

Като погледнах дата на предното съобщение ............ май няма да има смисъл да правя каквото и да било.
                            Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

BEKI написа:
                              Моята музика ми я свали 1 познат от Басмания / Плевен. Трябваше да е светло и работата беше за около 2 минути. Ще направя снимки и утре ще ги кача.
                              Архивите са хубава работа стига да вършат работа :D .
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                              X