valioboy написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Навигация за фиат крома монтаж ?
Collapse
X
-
Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
-
valioboy написа:Ок,до колкото ми стана ясно буксите за Gps и Gsm модул са отдолу в ляво и дясно.Относно функцията на телефона вече усещам ,че е тъпотия понеже има слот за сим карта.Ако правилно съм разбрал си поставяш сим картата в плеара,а въпросния модул служи да намери обхват.Да обаче аз няма как постоянно да си местя сим картата ? И какво правим тогава ?
Коментар
-
kristiyn написа:Мисля че нямаш подобен буфер защото като извадиш диска веднага изписва че не работи навигацията или нещо такова с две думи без диск не работи
Коментар
-
Ето малко снимки от едното и от друготоВсе още нямам панел-адаптер за дупката около машината.Най-отдолу давам линк към необходимия панел.Кабелът, който се вижда горе вдясно е за антената за GPSа. Някой ден ще го прекарам откъдето трябва, ама да се постопли малко Необходимия панел е ТОЗИКато дойде панела - ще стане нещо такова:
Коментар
-
Между другото, продава се в нета една машинка, направена специално за Кромата.С всички функции като на блаупункта и дизайн като на оригиналното.Най-евтиното, което съм намерил обаче в нета е 360 долара, без митата и доставката. Но не ми се рискуваше с неизвестна марка.В България го предлагат същото за 1380 лв. Тук за 360 доларесЕй ги и наглеците: ТУК
Коментар
-
Благодаря много за инфото колега.Няма ги като заготовка антените ,същото така трябва и микрофона,но ще го мисля.Единия вариант е от ebay антена GPS и GSM антена за 60лв ,другия вариант е да ги търся в моргата ,някой има ли представа къде се намират въпросните антени в самата кола ? Микрофона е ясен в плафона е ,а и микрофон мисля ,че ще стане всякакъв.Моята кола е нямала навигация и 3-те бутона на волана липсват,а относно кода мисля,че ако навигацията няма код ,няма да има проблем(Plug and Play).
Коментар
-
Оригиналната навигация няма как да няма код.Просто ако купуваш - питай за код картата. Ако я нямат и не ти дадат кода - не го взимай. Нямам представа колко може да струва разкодирането, но знам, че се прави трудно.Аз например на моето не му знам кода. На моята кола не го иска, защото си е оригиналното, сравнява двата кода - в радиото и в боди-компютъра и вижда че си е неговото.Но ако искам да го сложа на друга кола - няма да стане без код.
Коментар
-
valioboy написа:Лошо ,понеже вече купих въпросната навигация и не ми дадоха никакъв код.Питах собственика и той каза ,че няма код .Моята кола е нямала навигация ,а оригиналния ми касетофон вече съм го махал няколко пъти и той няма код .Без въпросния код няма да има връзка с бутоните ли ?
Коментар
-
Ахам ,не съм я пробвал понеже навигацията не е при мен .Казах на познат да я купи и ще си я получа когато има време да ми я изпрати .Мога да се обадя на човека от който я купих ,но дали той ще знае кода ? Навигацията е от личния му автомобил 2010год. ,колата си е при него и я продава на части .Мога да взема поне VIN номера на колата му ,ако се наложи да се търси код .Мерси за инфото колега.
Коментар
-
И да вземеш VIN номера, едва ли ще ти продадат код от АутоИталия, щото не си собственик на колата. Пък и искат 60 лв (толкова мисля че беше) за кода.Мисля, все пак, че този проблем е решим. Както по-горе някъде писах - в София има един сервиз, в който се кълнат, че могат да прочетат кода от радиото.Не съм ходил, щото нямам нужда, но в началото си мислех, че ако сваля акумулатора, после ще ми иска кода, и затова ги бях намерил.Имам им координатите някъде, тъй че ако се стигне до там, ще ти ги пратя.
Коментар
-
Намерих описание как на оригиналното радио (с навигация) да му се направи аудио-видео вход - например за гледане на филми от външен източник или за включване на камера за заден ход.Обаче 1/ на немски е, и 2/ прекалено сложно е за мен. Но някой ентусиаст може да се пробва.Информацията не е излишна.На PDF е, но е по-голям от допустимия размер, затова съм го качил на външен сайт:Линк за сваляне
Коментар
-
valioboy написа:Благодаря колега много ми помагаш,страхотна информация.Да те питам за GPS и GSM антените знаеш ли как се водят конекторите им ,да знам какви да си търся .Мерси!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар