Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подредба кабели свещи Брава 1.6 16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Подредба кабели свещи Брава 1.6 16в

Здравейте, ще си сменям кабелите на свещите, обаче не мога да намеря еднозначно инфо как са подредени на комутатора и цилиндрите от къде се броят. П о принцип знам че 1ви цилиндър е до ангренажа, но намерих схеми от наглед оригинално ръководство, при които 1ви цилиндър е от към комутатора.Колата е Фиат Брава 1.6 16в ’97

Кое те притеснява?Кабелите са подредени по дължина. Най-дългият отива към цилиндъра до ангренажа (4-ти).Гледаш твоите как са и сменяш един по един.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Притеснява ме че на доста места чета че първи е от към ангренажа, а тук на картинката 4ти е от към ангренажа. Ако се разменят 2ри с 3ти ще се забелязва ли проблем?

Коментар

gemballa написа:
        Притеснява ме че на доста места чета че първи е от към ангренажа, а тук на картинката 4ти е от към ангренажа. Ако се разменят 2ри с 3ти ще се забелязва ли проблем?
        Няма проблем да завъртиш 1 с 4 и 2 с 3.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Май се бъркаме и двамата взаимно Има 2 начина на броене.Заставаш пред колата и гледаш мотора:- (4) (3) (2) (1) - според физическото им разпределение- (4)..........(1) - според последователността на работа.......(3) (2)..... Не съм сигурен дали това са точните цифри, че нещо и аз се объркахКакто каза ВО, може да ги размениш, но трябва доста да се напънеш, заради определените дължини на кабелите
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Дължините не са проблем за размяната. Лулите може да са на правилните места, а другият край при комутатора да е миш-маш :D

Коментар

На схемичките, които си прикачил се вижда достатъчно ясно кое-къде влиза.Ако смяташ, че няма да се справиш, закарай я в сервиз ама чак пък толкова...
              Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Сминих си ги. Въпроса беше за това от къде се броят цилиндрите - от ангренажа или от комутатора. Това ме смущаваше, защото на схемите е от комутатора, а много хора пишат че почва да се брои от ангренажа. Дано вече е ясно

Коментар

От към ангренажа се брои.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Мисля че на италианските е така, откъм ангренажа е първи, но примерно на някои френски е обратно.В случая която и посока да си избереш за подредба е без значение.
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

BO написа:
                      ВИНАГИ и при редови напречен двигател подредбата винаги на кабелите е 1-3-4-2.Само да питам що трябва първо да изтръгнеш всички кабели и после да гадаеш кой от къде е, като можеш да ги сваляш и сменяш един по един. Ккирекцията е по повод ВО, и е с основание
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                        BO написа:
                        ВИНАГИ при редови напречен двигател подредбата винаги е 1-3-4-2.Само да питам що трябва първо да изтръгнеш всички кабели и после да гадаеш кой от къде е, като можеш да ги сваляш и сменяш един по един.
                        Баси, аз до сега не съм видял производител да си брои цилиндрите в разбъркан ред,
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                          S_BANKOV написа:
                          BO написа:
                          ВИНАГИ при редови напречен двигател подредбата винаги е 1-3-4-2.Само да питам що трябва първо да изтръгнеш всички кабели и после да гадаеш кой от къде е, като можеш да ги сваляш и сменяш един по един.
                          Баси, аз до сега не съм видял производител да си брои цилиндрите в разбъркан ред,
                          Коригирах се, благодаря

Коментар

S_BANKOV написа:
                            BO написа:
                            S_BANKOV написа:
                            BO написа:
                            Коригирах се, благодаря
                            Да де, ама и запалването не винаги е по този начин, като пропуснем и подредбата на цилиндрите. Веднага за справка - Форд Фиеста и производни.
                            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

За справка там мотора е редови - надлъжен,

Коментар

Working...
                              X