Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грешка в показанията на изминатия пробег на Браво JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Грешка в показанията на изминатия пробег на Браво JTD

Здравейте колеги, проблема е следния, до вчера на таблото ми показваше 234 000, днес се загледах да видя на колко трябваше да сменявам маслото и гледам 427 000?! Километража е дигитален, нищо не съм пипал по колата на какво може да се дължи това нарастване с 200 000?! При диагностика на ЕКУ ми е показвало същите си километри както на километража, т.е. изключвам варианта да е превъртан километража и сега да е взело тези показания от ЕКУ-то. Минавах през един дълбок сняг, това е единственото по-особено за което се сещам, което да е ставало. Как мога да си върна старите показания за пробега?
    Fiat Bravo JTD '99

Изминатите километри се пазят и в ЕКУ-то. Предполагам, че тези на таблото са върнати назад. Немога да си обясня как обаче са се синхронизирали км.-те от еку-то с тези на таблото.Смянял съм ЕКУ-то на моята кола, ей така за проба и не е имало такива неща.Проверси с диагностиката какви КМ. показва ЕКУ-то.
    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Аз пък знам, че се пазят в таблото, лично съм сменял табло и си пази неговите си километри :/Моята беше ’96, таблото беше от ’97.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
        Аз пък знам, че се пазят в таблото, лично съм сменял табло и си пази неговите си километри :/Моята беше ’96, таблото беше от ’97.
        Това казвам и аз. Таблото си пази километрите. Компа също. Независими са.
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

Малко не догледах, че си написал "И в ЕКУ-то" jenti, питай някой собственик на автокъща. Със сигурност ще те насочи към правилният човек, който може да ти направи колата "като нова".Другият вариант е да си вземеш ново табло с по-малко километри, ама дали ще ги показва тях, нямам никаква представа.Третият вариант е да си караш колата и да си знаеш реалните километри
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

vgeorgiev написа:
            M5kov написа:
            Това казвам и аз. Таблото си пази километрите. Компа също. Независими са.
            То добре ги пази, но в момента не отчита изобщо изминати километри на таблото. В паметта на ЕКУ-то си стоят старите километри, които ми се показваха и на таблото до вчера. Все едно връзката между двете се е изгубила. От 8 години я карам и винаги си ги е отчитало нормално, сега от 260 000 скочи на над 400 000. Запалих сутринта колата ходих до едно място и после като се прибрах гледам 200 000 и нещо отгоре, съмнявам се нещо да не се е намокрило и да е дало на късо ли. Отдолу има ли някакви датчици или кабели свързани с тези показатели на таблото, че миналата година като ми го направи се бях правил на снегорин и след това ми го направи за пръв път. Пък днес там където ходих имаше бабунки от снега и може пак да съм жулнал някъде.
            Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Километри не ти отчита, но предполагам стрелката на скоростомера си работи, нали..? В противен случай може да имаш проблем с датчика отчитащ тези стойности, а той се намира отгоре на скоростната кутия, та ме съмнява да си вкарал сняг чак до там...
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Много странна работа... Датчика за километрите е само един, на скоростната кутия, който подава сигнал за скоростта.Не виждам как от него ще ти идва тази аномалия, по-скоро таблото се бъзика :/
                Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

batproho написа:
                  Километри не ти отчита, но предполагам стрелката на скоростомера си работи, нали..? В противен случай може да имаш проблем с датчика отчитащ тези стойности, а той се намира отгоре на скоростната кутия, та ме съмнява да си вкарал сняг чак до там...
                  Скоростомера си работи без проблем, и "trip" също ми отчита изминатите километри. Само целия пробег му се смениха цифрите както беше на 256000 на 441218 и така стои зациклило и не отчита вече. Погледнах отгоре покрай масления сепаратор има някакъв датчик предполагам това е въпросния, буксата му е доста омаслена, че преди няколко месеца не ми бяха стегнали добре гарнитурата на капака и шуртеше масло навсякъде, освен тя да не прави добре нещо връзка и да го забърква, но пък другите неща които казваш че зависят от него си бачкат без проблем . Миналата година когато пуснах темата ми го направи същото и показваше пак същите цифри, но тогава едно разкачане на акумулатора оправи нещата.
                  Fiat Bravo JTD '99

Коментар

[quote="jenti"]
                    batproho написа:
                    Скоростомера си работи без проблем, и "trip" също ми отчита изминатите километри. Само целия пробег му се смениха цифрите както беше на 256000 на 441218 и така стои зациклило и не отчита вече.
                    Проблем в таблото!
                    OVB X18XE1 седан+ГИ

Коментар

M5kov написа:
                      Много странна работа... Датчика за километрите е само един, на скоростната кутия, който подава сигнал за скоростта.Не виждам как от него ще ти идва тази аномалия, по-скоро таблото се бъзика :/
                      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=505966
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        M5kov написа:
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=505966
                        Оттук разбирам че при теб е излизало грешка на диагностиката, при мен няма записана грешка относно километража. Самият кабел откъде минава за тоя датчик - трудно ли е да се проследи да го видя да не се е протъркал някъде и да замасява неправилно нещо ли?!
                        Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Развитието по проблема е следното. Днес след за 20-и път разкачване на акумулатора и цифритенай-накрая се върнаха както си бяха. Единственото е че през периода докато беше в това състояние изминатите километри не са се отчели. Вероятно проблема е в следствие на намокрена връзка или кабел някъде, тъй като докато беше студено и мокро времето разкачванките не помогнаха, а сега колата вече е суха, няма лед по нея и времето топло.
                          Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Working...
                          X