Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бензинова помпа Tipo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бензинова помпа Tipo

Здравейте, имам tipo 1.6mono с дигитално табло, проблема с бензиновата помпа ми е че до нея не достига ток, давам на контакт и меря отзад и на двете букси няма ток.Търсих бушон но не намерих, ако някой знае къде да търся бушона за бензиновата помпа, или къде може да е проблема за да не достига ток до нея?Тъсих в ръководството от сайта но не намерих никъде да има написан бушон за нея, както и в ръководствата снимките са на помпи с 1 букса, а моята е с 2 букси.Поздрави!

С 1 букса ти е помпата колега, другото е нивомера за горивото. Релетата трябва да се намират под капаче в двигателния отсек и са позиоционирани някъде посреда на "щита", между хидравликата/спирачна помпа и бензинопроводите.
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

xctr написа:
      С 1 букса ти е помпата колега, другото е нивомера за горивото. Релетата трябва да се намират под капаче в двигателния отсек и са позиоционирани някъде посреда на "щита", между хидравликата/спирачна помпа и бензинопроводите.
      Докарахме и ток на помпата, оказа се лош контакт на релето и изгорял бушон, но не успяхме да я запалим на бензин. Акумулатора е с мъртви клетки, при опит за палене пада на 8,4-7,9волта следователно помпата няма как да завърти.Имам още няколко въпроса, в началото като се даде на контакт към помпата идват 12волта и след няколко секунди помпата спира(предполагам си прави налягане и изключва)-това така ли е?На газ пали колата все пак там помпа не ти трябва и акумулатора все някак успява да я завърти да запали, пробвах докато е запалена и алтернатора дава 13,9волта да я обърна, ама явно няма бензин в горивопроводите и гасне(колата не е карана 1.5години на бензин, и е палена 5-6пъти на газ през това време, за мен даже помпата е ветеран на сухо 1.5години и да завърти).Ще изчакам малко да се постопли да не съборя акумулатора на Stiloto и ще я пробвам.Дано ако повърти 20-30сек. да запали на бензин.Появи се обаче друг проблем докато беше изгасена колата натиснах спирачките, след което нещо започна за съска или да свисти и след това колата нямаше грам празен ход пусна ли газта и гасне веднага, кой вакум може да се е скъсал или какво може да е станало.Типото има доста неща за правене, преди 14-15 години беше моя и я продадох, преди месец ми се обади собственика да каже че ще я дава на отпадъци за 500-600лв. и аз си я купих обратно, ще я стягам заради тръпката и спомените.Моля някой модератор ако прецени че въпросите не са за тук или проблем да изтрие темата и да ми пише за да мога да си пусна тема на колата и там да питам(макарче се съмнявам някой да ми отговори там)Поздрави и весело посрещане на новата година!!!

Коментар

Working...
      X