А Това е самоделка наподобяваща вградения на Мк2 , монтирана на мк1 с обем 30-40 литра и 8 инча басс които ще свири доста по прилично от заводския ... Имах предвид да ползваш просто мощен усилвател 4 канален место вградения на ЦД-до ... 2 канала за предна линия и 2 канала за задна и без каса ще си добре. ако предните говорители ти са нещо до 80 w 16.5 см и от зад 2 елипси 6 х 9 пак по 80 W ще свирят много прилично на усилвател 4 х 100 W след време ако решиш слагаш 2 ри усилвател за бас с бас каса на първия усилвател настроиваш EQ-то да махне басите , на 2рия пък да имаш само бас на бас касата и си готов ... Но пак ти казвам свири прилично и без бас каса просто си сложи 4 х 100 W усилвател с приличли колони . Ако имаш въпроси или идеи ... -> https://www.facebook.com/razbivacha100 там се мотая по често
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет и препоръки за избор на Авто Радио
Collapse
X
-
Здравейте Колеги,@Immortal - Като характеристики много ми харесва, но някак не ми грабва окото. Блаупункта знам, че е марка отдавна. Самото радио не ми спира погледа и вниманието, много ми е "обикновено". Може би това ми е проблема, а може би предубеждението. Хубав е модела не мога да не призная, но не го чувствам като моето радио, и затова съм се насочил по - конкретно към Алпините. Малко офф- Баща ми като млад ерген е бил т.н. DJ в Забавата - от него имам 2 бр. Респром радио-усилвател лампов (1 дървен и 1 пластмасов) с възможност за свързване с грамофон и Касетофон.; 2 бр. тонколони пак Респром големи колкото малък хладилник и един много готин Шарп 2 касетъчен касетофон със записваща касетка купен от Корекома. Не знам дали бихте ми повярвали но вади много по-готин звук от "модерната" ми уредба в дома.@Fiat_Punto11 - Това в пластмасовото рамо ми се струва най-удачно, защото ми изглежда най-компактно. Но да се уточня защо казвам, че трябва да "издълбая" отвор за него - Карам Шкода Фабия и не съм сигурен дали ще легне нещото на калника, докато не го сложа на място. Може би и аз те обърквам като казвам бас каса, защото за мен бас каса или туба са почти едно и също или един "варел" или "сандък" в багажника. Интересно ми е пластмасовото нещо. Какво се води Бас туба, каса или говорител? - Ето такова нещо бих напъхал в багажника. Може би на снимка не мога да го определя правилно. Виждам, че има филтър (ако съм познал) и рефлектор, но ми се струва някак мъничко като диаметър на говорителя като за бас. Ще се обоснова и защо (което не означава, че не греша разбира се) - Предните ми говорители са 14 см.диаметър, вградени в оригиналните места за такива на Шкодата и ми се струва, че тези са почти същия размер, да не кажа и по-мъничък. Със сигурност обаче с усилвател и т.н. ще им се пусне много по-качествен звук. Може би е хубаво да продължим разговора в Фейсбука, но аз нямам такъв категорично съм му сложил кръста и предпочитам да си лафя с аудиторията тук отколкото тамSkoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
Здравейте Колеги, Ъпдейт по темата - Отидох днес с готовността да си купя радиото като се спрях на този модел - http://www.avitel-bg.com/alpine-cde-180r но уви нямаше го в зелено в момента. Другата седмица ще дойде ме увериха от фирмата и т.н. проект започва действието си. Относно баса, мой приятел ще ми донесе един бас говорител, който бил с много малки размери, но развивал 90-120 dB и ми стана много любопитно, тъй като самия бас говорител бил около 20 см. дълъг във формата на тръба или около 2 пластмасови чашки за кафе с говорители 2 бр. около 6 см. диаметър и си се водело субуфър.Хода на мембраната на това чудо бил 3 см. напред и назад и буквално си работело като голяма бас каса. Ще го видим и със сигурност ще пусна снимки на конкретното нещо когато е в мен, за да споделяSkoda AMfabia 1.2 12v
Коментар
-
piftho написа:Здравейте Колеги, Ъпдейт по темата - Отидох днес с готовността да си купя радиото като се спрях на този модел - http://www.avitel-bg.com/alpine-cde-180r но уви нямаше го в зелено в момента. Другата седмица ще дойде ме увериха от фирмата и т.н. проект започва действието си. Относно баса, мой приятел ще ми донесе един бас говорител, който бил с много малки размери, но развивал 90-120 dB и ми стана много любопитно, тъй като самия бас говорител бил около 20 см. дълъг във формата на тръба или около 2 пластмасови чашки за кафе с говорители 2 бр. около 6 см. диаметър и си се водело субуфър.Хода на мембраната на това чудо бил 3 см. напред и назад и буквално си работело като голяма бас каса. Ще го видим и със сигурност ще пусна снимки на конкретното нещо когато е в мен, за да споделя>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Хехехех,Колега, доста ме разсмя и замисли с всичките обяснения.Но не мога да не призная че си прав за много неща.Относно моята т.н. баскаса не мога да кажа и думичка, тъй като искам да я видя в ръцете си как свири и въобще на какво прилича и какво се изисква от нея.За момента както ти каза най-много ме устройва момента в кутията за калника, но това след като обновя СД-то.Доста размисли и страсти станаха покрай, моето "незначително" тръгнало проектче, щом вече си правя и някакви мисли за бас в повече.Все още сме в проекта, но със сигурност касата няма да е един от тях. Не ми се нрави момента с малкото място за "зарзавата"Skoda AMfabia 1.2 12v
Коментар
-
Блаупункт вече не е на Бош. Продадоха ги преди няколко години. Резултатът е, че на практика нямат нови модели от тогава.Алпин за нашия пазар се прави в Унгария. Твърди се, че за тукашните пазари ползват по-евтин процесор, който всъщност е някаква версия на оня с многото награди и не е баш като него.Пайнер е собственост на китайци от много години. Телефоните, авторадиото и още няколко дивизии бяха продадени на китайците защото изобщо не вървяха в Европа.
Коментар
-
Здравейте Колеги,Фаза 1-ва от моя "проект" е завършена.Благодарение на колегата audio_mania_max се сдобих с ново http://www.alpine.bg/p/Products/cd-h...ts19/cde-112ri на преференциална цена.Още след като го получих закарах колата в един сервиз да ми го завържат и - О... чудо!Радиото надхвърля очакванията ми многократно и не мога да се събера от щастие за което. В бубуто не съм слушал никога толкова чиста и хубава музика.Оказа се, че задните ми колонки - херц който се водят високо-честотни издържат на силата, но предните ми .... след мъничко повече увеличаване кривят и то мнооого, да не кажа че са готови да отлепят мембраната ако засиля звука.Тъй като ме смая със сила се оказа, че почти никак не мога да увелича баса на предните - държа го на +1 толкова издържат явно, а високите на +4. Там дянат много всичките колонки.Та фаза 1 е готова. По-нататък във времето вече ще се сменя и предната линия на говорителите почти сигурно с Херц отново понеже няма как.Засега е това и отново благодаря на колегата audio_mania_max.Поздрави.Skoda AMfabia 1.2 12v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар