Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изчезнали парно и чистачки, Мареа 1.8/16 96г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изчезнали парно и чистачки, Мареа 1.8/16 96г.

Колеги, първо малко предистория :Както си карах с пуснати чистачки, така замръзнаха във вертикално положение. Тръгнах да набича парното ма МАХ да суши предния джам отвътре и установявам, че и парното го няма - вентилатора на върти. Светлини имам.Прегледах всички предпазители и букси - не виждам да има някакъв проблем на пръв поглед. Бушоните ги мерих и с мултицет на принципа, око да види, ръка да пипне. Бушоните, които съм прегледал са тия под волана вляво, в жабката и в коша на мотора двете кутии - едната силови бушони до казанчето за хидравликата и едната между акумулатора и големия воден радиатор.Клемите на ключа на запалване са наред, не са нагорели.При подаване на +12V на един пин на буксата на лоста за чистачките на волана тръгват и парното и чистачките и помпата за пръскане на предното стъкло и работят, по някакъв странен начин, а именно - вентилатора за парното започва да се управлява не само от врътката му, а и от лоста за чистачките. Но по тая аварийна измислена схема на свързване, щом имам 12V на тоя пин ( за да имам парно) не мога да спра чистачките. Мога да ги намаля единствено на най-бавна степен от лоста и толкова. Демек схемата е - ако искам парно, трябва да ми въртят чистачките. Парното на 0 спира, демек мога да имам чистачки без парно.Дайте някакви упътвания за какво да гледам, някакви схеми. Имам чувството, е има някакво реле (това, което изключва временно парното и чистачките, когато ключа е в позиция за запалване), което е залепнало нещо. Колата е Мареа 1.8/16 96г.Грешен раздел-> Преместена.Модераторски екип на fiat-bg.org

1.9 JTD 110hp
    Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Ето една схема
    Прикачени файлове
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Мерси! От коя точно документация е взето, че да я намеря и да видя означенията на блоковете и кой къде се намира.

1.9 JTD 110hp
      Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

http://download.fiat-bg.org/Books/Br...ervice_Manual/ част 3
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
        X