Здравейте колеги! Понеже знам, че при стило има и може да се активира софтуерно въпросният подгрев, ме интересува как става-в настройките на бодито или климатроника. Влизах и в двете, но не видях подобно нещо и не посмях да експериментирам. Може и да е активен, но знам ли? Ако някой го е правил, нека сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Допълнителен подгрев на парното при стило-как?
Collapse
X
-
Не знам какво се опитваш да направиш. По-скоро не разбирам. Каква ти е идеята.Нали имаш капче, което като натиснеш се вкл. подгрева на огледалата, задния джам и почва да духа топло само на предния джам. Като се включва и климата. В "оная", голямата тема за опознаването на Стило четох, че имало нагреватели някакви и те се включвали, но според мен това не е вярно. Включва се климата на топло и обдухва предния прозорец.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
-
lhristov написа:Не знам какво се опитваш да направиш. По-скоро не разбирам. Каква ти е идеята.Нали имаш капче, което като натиснеш се вкл. подгрева на огледалата, задния джам и почва да духа топло само на предния джам. Като се включва и климата. В "оная", голямата тема за опознаването на Стило четох, че имало нагреватели някакви и те се включвали, но според мен това не е вярно. Включва се климата на топло и обдухва предния прозорец.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
Такива нагреватели ако има...сещай се какъв бушон трябва да имат. Обезпечаването на толкова мощен консуматор не е шега работа.Той пак може да си се активира софтуерно, но преди да се стигне до там, трябва да я има "харуерната" част и тя не е нещо, дето можеш да го объркаш има ли го или го няма.
Коментар
-
Salvador написа:Такива нагреватели ако има...сещай се какъв бушон трябва да имат. Обезпечаването на толкова мощен консуматор не е шега работа.Той пак може да си се активира софтуерно, но преди да се стигне до там, трябва да я има "харуерната" част и тя не е нещо, дето можеш да го объркаш има ли го или го няма.
Коментар
-
Не се сещам в коя тема се говореше, че с дизела зимата си е студ докато загрее. Та именно Емо беше писал, че проблема при жтд мотора е решен и от 2003г се монтирва въпросният подгрев.Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
За да го имаш този подгрев на въздуха трябва да си с климатроник. Ако си с обикновените врътки-нямаш подгрев. След това следва да провериш дали има захранване до тях.Достъп до нагревателите можеш да си осигуриш през пасажерското място. След като махнеш декоративната кора,която е по дължината на конзолата около скоростния лост,гледаш модула на парното в най-долният му край. Трябва да има две големи букси(не помня цветовете,но са с различен цвят) с по два по-дебели кабели. Нагревателя е направен на два кръга и това са захранващите куплунги. За да има захранване на този подгрев условието е температурата на външният въздух да е под 20 градуса,а температурата на мотора под 60 градуса. Ако имаш тези условия и нямаш захранване,търсиш проблема по инсталацията. Активирането на тази функция софтуеърно е само за алфите.При фиатите е перманентно включена.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
А индикира ли се по някакъв начин че системата работи? При мен след 4-5 минути започва да духа топло... Не е както при загрял двигател, но е топло... Иначе се чуват едни щраквания при конзолата на климатроника, които лятото ги няма...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
кола
Нали имаше реотан точно зад средната конзола долу с едни релета и дебели жици .тук колегата е снимал http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=15
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Нали имаше реотан точно зад средната конзола долу с едни релета и дебели жици .тук колегата е снимал http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...r=asc&start=15Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
Predatorsi написа:А индикира ли се по някакъв начин че системата работи? При мен след 4-5 минути започва да духа топло... Не е както при загрял двигател, но е топло... Иначе се чуват едни щраквания при конзолата на климатроника, които лятото ги няма...F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар