Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Крушки на таблото на Мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Крушки на таблото на Мареа

Здравейте!Знам че има подобни теми и подробно се информирах как се сменят крушките, но ме интересува нещо друго, а не мога да пиша в "Общите въпроси".Значи, на таблото ми не светят маса много крушки, които искам да сменя. Информирах се как се демонтира таблото и как се сменят крушките, така че тук драма няма.Интересува ме друго: две крушки - на ABS-а и на въздушната възглавница ми светят постоянно и не смятам да ремонтирам проблемите. Възможно ли е физически да премахна крушките, за да спрат да светят (защото ги няма) без това да се отрази на други неща?С думи прости, ако изскубя крушките, ще има ли проблем?
    Shit happens, sometimes...
    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Не се отразява, АБС-а и ръчната светят на 99% от колите заради фабричен дефект в централата на АБС.Но еърбега много силно те съветвам да го диагностицираш и оправиш, защото опасността да гръмне в движение е напълно реална.

Коментар

Ми не, не е такъв случая. ABS-а си светна в един момент и след диагностика се оказа, че трябва да се смени целия блок, де струва майка си и баща си, което е съизмеримо с цената на цялата кола, та реших да не го сменям. Все пак, спирачките работят и без него.Еърбега светна след смяна на конзолата под волана с ръчките за чистачки и мигачи, та подозирам че нещо при смяната се е объркало, щото преди това не светеше. Може и конзолката да е грешен модел и заради това да свети. Шофьорската седалката също е сменяна, та може и от там да иде, ако има разни връзки с коланите и т.н.... Не ми се занимава и пари не ми се дават. Таралясника не струва и парите си в скраб. Май ще махна крушката за еърбега, да не свети и ще го разкача физически, че да не гръмне.Ще имам обезопазяване на ниво москвич и жигули и всичко ще е ОК, докато баба Мара поеме последният си път към някоя морга.

Коментар

В таблото лампите за сигурност АBS и Airbag най-често са светодиоди , които не се махат като крушките а са запоени на платката.
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

предполагам са светодиоди и при теб,ето как е при мен (нямам АBS затова липсва и светодиода)
          Прикачени файлове
          Fiat Brava 1,2 16 V 99г.

Коментар

Мерси!Ако са диоди, ще си светят, не знам как да ги махна.

Коментар

ivjordan написа:
              Мерси!Ако са диоди, ще си светят, не знам как да ги махна.
              Просто ги отпояваш или ги отскубваш от платката, щом си стигнал до там...
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
              X