Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Диодите на ел.стъклата? Смяна?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна?
    Прикачени файлове
    Fiat Brava 1,2 16 V 99г.

Коментар

Това съпротивление как се води? Направих същата процедура и на шофьорската врата и не светнаха, откачих съпротгивленията и ги запоих както мога отново и пак не светна диода. Накрая да взема да изхвърля пистата и да сложа някви кабечлета тънки да си го направя по другия начин, но какви съпротивления да взема и диода как се води точно.
      Fiat Bravo 1.8 16V 96'

Коментар

Предполагам знаеш че диодите си имат + и -, и ако е обърнат няма да светне.Иначе "съпротивлението" се нарича резистор.
        Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
        И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
        .

Коментар

qnkov написа:
          Това съпротивление как се води? Направих същата процедура и на шофьорската врата и не светнаха, откачих съпротгивленията и ги запоих както мога отново и пак не светна диода. Накрая да взема да изхвърля пистата и да сложа някви кабечлета тънки да си го направя по другия начин, но какви съпротивления да взема и диода как се води точно.
          Обикновено при 12V се ползва резистор 1.2K. За син светодиод е повече от достатъчен. Но мисля,че резистора ти ще е наред. Провери си светодиода.

Коментар

сложил съм резистор/съпротивление/ от 680ома 0.250 вата, светодиод Ф3мм цвят по избор. И преди да го запоиш пробвай (виж поста на колегата cs_aleksandar)
            Fiat Brava 1,2 16 V 99г.

Коментар

ferryman написа:
              qnkov написа:
              Обикновено при 12V се ползва резистор 1.2K. За син светодиод е повече от достатъчен. Но мисля,че резистора ти ще е наред. Провери си светодиода.
              Не е вярно това. Избира се съпротивление според характеристиките на светодиода и се изчислява при 14.4 В.Янков, задаваш въпрос чийто отговор съм ти дал на предната страница. Това е малко несериозно спрямо хората, които искат да ти помогнат.

Коментар

ogi28b написа:
                ferryman написа:
                qnkov написа:
                Не е вярно това. Избира се съпротивление според характеристиките на светодиода и се изчислява при 14.4 В.Янков, задаваш въпрос чийто отговор съм ти дал на предната страница. Това е малко несериозно спрямо хората, които искат да ти помогнат.
                Съгласен съм с теб, че не е точно, но така няма да издумка диода , а и не му трябва голям интензитет.И друго. Това съм го правил с червен светодиод, а той пали на по ниски напрежения.А за точни сметки дори има онлайн калкулатори Или ако не го мързи човек: R=(V-vf)*1000/mAкъдетоR = стойност на необходимия резисторV = захранващо напрежениеvf = волтаж на LEDmA = мощност на LEDПоздрави!

Коментар

Working...
                X